Seks nije jednočinka

Kad je seks u pitanju, kod žena se sve svodi na onu igru: hoću-neću, hoću-neću. Početna situacija, dakle, izgleda veoma prosto. Međutim, stvar nije samo u tome da li one hoće ili neće, već se postavlja pitanje koliko je žena izdržljiva u seksu.

Šta uopšte podrazumeva ženska izdržljivost; šta ona znači, koliko je i kada ima u seksu? Znamo da žene umeju da budu nestrpljive, ali da li umeju da budu i izdržljive? Izdržljivost je izvanredna odlika žena – ali nije tako česta i ne funkcioniše uvek onako kako biste vi to očekivali. U tome je verovatno i najveći ženski paradoks: ona je izdržljivija kad neće seks, a manje izdržljiva kad ga hoće. Ako ste očekivali da će biti suprotno, prevarili ste se.

Seks najčešće nije zabava u jednom činu. Ukoliko to ipak bude slučaj, to ženi ne ostavlja mnogo prostora za delovanje. Ono za šta je žena daleko više zainteresovana jeste u stvari ceo pozorišni komad sa više činova. Žena želi da vidi kraj predstave, ma kako tužan bio, dok nas mnogo više zanima veseli prolog. Zbog toga muškarac mora logički da razmišlja o situaciji, ali logičnost ne smemo očekivati od žena. One, na sreću, nisu logička bića. Zakoni po kojima se one vladaju prirodno su dobro skriveni od muškog razumevanja, najčešće zbog toga što su u stvari veoma određeni i predvidljivi.

Da bi žena bila vaša, ona bi, kada je sa vama, morala da poveća svoju izdržljivost više nego obično – tek tada bi vam bila naklonjena koliko treba. Mada, ruku na srce, žensko „hoću-neću“ nema nikakve veze s nama i ne bi trebalo da nas zanima. Može da bude vaša i ona koja hoće sama od sebe, a naročito ona koja hoće baš zbog vas. Praktično, sve su one u igri, na ovaj ili na onaj način, bilo da su glavne role iz jednočinke ili glumice iz velikih predstava u više činova sa raskošnim završetkom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.