U trendu

Seksualno samopouzdanje

Da bismo u seksu bili uspešni, važno je da redefinišemo motive prema kojima vodimo sopstveni seksualni život. Vreme u kojem živimo promoviše novu narcisoidnost po kojoj je najbitnije kakav utisak ostavljamo na svet oko sebe. Snaga impresije s kojom će neko izaći iz naše postelje nema nikakve veze sa suštinskim seksualnim zadovoljstvom. Nahranjen je ego, ali su nagoni ostali prepušteni sami sebi. Štaviše, potreba da se dopadnemo i osvojimo status "nezaboravnog" opterećujuća je i inhibirajuća.
U krevet odlazimo kao na takmičenje, a umesto orgazma, očekujemo aplauz publike. Kvota naše vrednosti određena je jačinom tog aplauza. Jednom rečju, sebe smo prepustili drugima, odričući se ličnog stava i uverenja u sopstvene dobre strane. Ego, kao i strah, zauvek treba proterati iz spavaćih soba. Muškarac koji ima problem te vrste još uvek nije raskrstio s lošim iskustvima iz prošlosti. Njegova anksioznost, podstaknuta kulturom koja podrazumeva permanentno dokazivanje muškosti, najčešće prouzrokuje brojne probleme i frustrirajući seksualni život. On gotovo nikad nije zadovoljan. U krevetu pre svega razmišlja i analizira, umesto da se opušteno prepusti svojim nagonima.
Poljuljan seksualni identitet podstaknut jakim egocentrizmom i opterećujućim predstavama o seksualnim vrhuncima "pravih pastuva" ne vodi nikud, osim u uništenje samopouzdanja. Uvek valja imati na umu da ne postoji ama baš nijedna zvanična svetska komisija za određivanje parametara "savršenog seksa". Intima nije stvar arbitraže, konsenzusa i društvenog dogovora. Uspeh je zadovoljstvo koje osećate kada spustite glavu na jastuk, kao i zadovoljstvo koje osećate kada znate da se i ona isto tako oseća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.