Sigurni znaci (2)

Svaki par stvara svoj originalan način komunikacije, koji ne mora da bude verbalan. Što je veza jača, to je razvijeniji sistem „šifrovane komunikacije“ putem mimike, pokreta, gestova koji drugima ne znače ništa, a zaljubljenom paru znače mnogo. Ti gestovi pokazuju njuhovo raspoloženje, emotivne reakcije, osećanja. Kada je nivo razumevanja izuzetno dubok, reči skoro da nisu potrebne, a komunikacija postaje telepatska: tuđe misli hvataju se u letu, misli se i govori isto u istom trenu… Ako uvek sedite jedno pored drugog, čak i kada ste u društvu, to znači da ne želite da propustite nijednu priliku da svima pokažete koliko je vaša veza jaka ili, još bolje, da ste jedna duša, a dva tela.

Naravno, to ne znači da biste želeli da budete sami ili da vas niko drugi ne zanima: naprotiv, volite da budete sa prijateljima, ali ljubav vam je na prvom mestu. Na početku veze osobe koje se vole najčešće imaju potpuno različite navike, drugačiji stil, ukus i način ponašanja. Malo-pomalo, kako se njihova veza učvršćuje, raste i njihova „uzajamna kontaminacija“: njihovo ponašanje, gestovi i reakcije postaju sve sličniji. Neki parovi se čak i oblače na sličan način, čime pokazuju da je njihova veza jaka i da su spremni da prihvate sugestije voljene osobe.

Kada dvoje zaljubljenih gledaju jedno u drugo, njihove zenice se šire, a to je siguran znak da postoji jaka uzajamna privlačnost. Nasuprot tome, ako jedan od partnera kaže onom drugom da ga voli, a to nije istina, oči će pokazati da je u pitanju laž – zenice će ostati indiferentne ili će se još više suziti.

Koji je najočigledniji dokaz da se dve osobe vole? Njihov krevet: posteljina, jastuci i prekrivač su zgužvani i razbacani kao da da je kroz spavaću sobu prohujao tornado. To nije odraz njihove lenjosti: ako krevet nije namešten a posteljina nije promenjena, to se najčešće dešava zato što ljubavnici žele da prepoznaju svoje mirise kad ponovo legnu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.