Spremni za promenu

Koliko ste puta do sada sebi rekli: „Sada je dosta, menjam posao!“ Kako ste postupili kada ste izgovorili ove reči? Da li ste odmah potražili novo radno mesto ili je to samo bila posledica trenutnog prezasićenja poslom kojim se bavite… Ukoliko i dalje sedite u istoj kancelariji, nemojte biti očajni zbog toga. Preći sa reči na dela nije baš lako… Kada je pravi trenutak za promenu? I da li uopšte postoji nešto kao što je „pravi trenutak“? Možda je bolje koristiti manje fatalističku izjavu, umesto čekanja „pravog trenutka“, možda je došlo vreme da na profesionalnom planu okrenete novi list…

U redu – fer je priznati ako ste prilično nezadovoljni poslom kojim se trenutno bavite. Nezadovoljstvo ćete prepoznati vrlo lako. Prisutni su znaci kako fizičkog i emocionalnog, tako i intelektualnog i duhovnog umora. Razlog za takva osećanja svakako leži u činjenici da više ne osećate ono zadovoljstvo koje ste osećali u prvim trenucima kada ste počeli da radite određeni posao. Ukoliko se ovako osećate, krajnje je vreme da posao promenite, jer to neće značiti da ste „spali sa konja na magarca“. Vaše dobro raspoloženje je imperativ. A kada vam odlazak na posao više ne predstavlja zadovoljstvo, niti vas stimuliše – bolje je rizikovati i upustiti se u borbu s nepoznatim nego postati ravnodušan.

Sasvim je normalno da se navikavate i na uspone i na padove. Važno je da svoju situaciju možete uvek da sagledate iz različitih uglova. Pre nego što prenaglite sa bilo kakvom vrstom odluke, treba da stavite prst na čelo i da se dobro zamislite. Dodatno razmišljanje možda nije neophodno samo u slučaju ako vam se ukaže izuzetno povoljna prilika koju ne treba propustiti. Ta promena bi mogla ponovo da vam vrati osmeh na lice, ponovo ćete postati deo celine koja će, zahvaljujući vašem nesebičnom doprinosu, odlično funkcioniše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.