Srušite nesigurnost

Šta vas sprečava da se prijavite za posao koji želite, šta vas sprečava da se izborite za unapređenje koje vam pripada? Osvrnite se oko sebe na radnom mestu. Glupo je da budete previše skromni, da vas sputavaju neke mentalne blokade. Tako se između vas i uspeha samo podiže zid nesigurnosti. Sve što treba da uradite jeste da locirate problem kako biste ga rešili. Jednom kad utvrdite koji negativan obrazac mišljenja vas sputava na putu ka uspehu, bićete u stanju da ga se oslobodite i zasluženo postavite sebe u centar pažnje.

Ako smatrate da vam je posao iz snova nedostižan, varate se. Ono što vas u tom trenutku sputava jeste najobičniji strah od odbijanja. Treba konkurisati na željenom mestu čak i kada smatrate da imate svega 30 procenata šanse da budete primljeni. Ništa vas ne košta da probate, zar ne? Važno je samo da razbijete blokadu. Ne dozvolite da vas bilo šta obeshrabri; zahtevi koji su navedeni kao obavezni zapravo su samo poželjni. Entuzijazam je ono što se računa u svakoj prilici.

Nemojte dozvoliti sebi da se osećate nezrelo i da se pretvarate da ste odrasli profesionalac. Umesto toga, jednostavno budite profesionalni. Sećanja na trenutke kada ste doživeli neuspeh ne treba da vas progone. Ona treba da ostanu iza vas, i to što dalje. Možete i da napravite spisak svojih neuspeha i da razmislite kako biste ih rešili u novim prilikama. Osetićete se snažnije i uvideti da ste prevalili dugačak put u poslednjih nekoliko godina.

Nije loše da vas nikada ne napušta krilatica „niko nije savršen“. Pokušajte da uvidite i svoje loše strane. Najgore je ako se zaslepite sopstvenim vrlinama. Lepo je ako ih imate, ali ne dozvolite da one zagospodare vama u potpunosti. Nemojte dozvoliti da samoljublje bude vaša osnovna karakteristika. To ne vodi napred već čini da se prepuštate stagnaciji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.