Šta bi one da promene (1)

Nije retka situacija da vaša partnerka smatra kako ste vi sjajni, ali da će nekoliko sitnih prepravki napraviti od vas čoveka iz snova. Čak i ako ne pokazuju to otvoreno, žene to potajno misle. Uprkos činjenici da su vrlo zadovoljne u vezi i da među partnerima postoji snažna „hemija“, one imaju taj osećaj koji im kaže da bi veza mogla da bude još čvršća.

Ne možemo ih kriviti što pucaju visoko, ali ne možemo im ni dopustiti da nas tako lako i jednostavno promene. Zašto? Zato što čak ni onaj momak koji ispunjava skoro sve uslove za savršeno srodnu dušu ne zna automatski kako da zadovolji sve što one traže od veze. Žene, dakle, polaze od pretpostavke da je za idealnu vezu potrebno da nam stave do znanja šta im nedostaje.

Nemojte se čuditi ako vas ona svakog meseca zapita šta mislite o vezi i da li postoji nešto o čemu biste želeli da porazgovarate. Vi ćete, naravno, samo promrmljati da je sve u najboljem redu, ali ona time neće biti zadovoljna. Nije da baš očekuje iscrpan izveštaj o stanju vaše veze, ali sigurno želi da bude sigurna da ste vi zadovoljni. Većina žena ima tu potrebu da vodi razgovore koji služe tome da provere da li je u vezi sve u redu. S druge strane, čak i najosećajnijeg momka umoriće ta bla-bla sesija kojoj će biti izložen. Iz naše perspektive stalno zapitkivanje o vezi pre ukazuje na to da je ona nezadovoljna nego da ima suptilnu potrebu da razgovara o tome kako ste proveli dan s njom ili bez nje. Na kraju krajeva, muškarci jednostavno ne vole da pričaju o svojim osećanjima; radije ćemo čekati koliko god možemo i nadati se da će problem nestati sam od sebe nego što ćemo povesti razgovor o njemu.

Drugim rečima, većina muškaraca bi pre pristala da depilira telo nego da govori o svojim osećanjima, ali ženama, koje depilaciju s vremena na vreme obavljaju bez mnogo muke, to ne znači ništa. Možda treba da pronađemo originalniji način da izbegnemo suočavanja koja vode do umaranja neprestanom pričom?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.