Šta očekujete od ljubavi

Šta očekujete od ljubavi? Šta savremeni muškarci i žene uopšte mogu da očekuju od ljubavi u uslovima svakodnevnih stresnih životnih okolnosti? Da li je prošlo vreme ludovanja za romantičnim filmovima, nežnim dodirima i večerama uz svetlost sveća? Češći je slučaj da se većini savremenog sveta diže kosa na glavi od tih stvari. Danas je opšteprihvaćen stav da previše romantike donosi i više izgleda da ćete u jednom trenutku biti opako razočarani.
Romantične duše koje od veza očekuju da će sve biti kao u najlepšem ljubavnom filmu s obaveznim srećnim krajem danas su prava retkost. Retki su i oni koji veruju da će svaka osoba s kojom se nađu u vezi figurirati kao prava. Izgleda da su romantična očekivanja postala prepreka za stabilnu ljubavnu vezu. Sve je više onih koji se odriču svojih bajkovitih očekivanja.
Da bi se stvar dovela u normalu, potrebno je ceniti sitnice koje voljena osoba čini za vas, recimo, kada uspe da vas nasmeje ili kada vam donese sladoled. Naravno, to ne znači da ste automatski svrstani u kategoriju zaljubljenih optimista; dovoljno ste samouvereni da znate da devojke ne moraju konstantno da vas zasenjuju i obasipaju pažnjom da bi vam dokazale svoju odanost. U redu, možda joj niste poklonili ništa važno za 8. mart, ali zato ćete je bezbroj puta odvesti do bolnice ako joj je majka bolesna… Uostalom, romantika je najsličnija dvosmernoj ulici.
U uslovima u kojima živimo romantika i nije na ceni. Ipak, to ne treba da znači da vam sladunjavi parovi izazivaju nagon za povraćanjem kada ih vidite. Ne mora da znači ni da ćete biti sumnjičavi kada vas devojka iznenadi nekim poklonom ili slatkim rečima. Ukoliko ste u prošlosti doživeli veliko razočaranje, logično je da niste poklonik romantike, da ste oprezni i trezveni realista. Umesto da očajavate, razmislite šta je ono što bi vam u ljubavi najviše prijalo i prepustite se uživanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.