U trendu

Šta vam je adut?

Kada je potrebno da započnemo neki novi posao ili kada se nađemo u situaciji da započinjemo neku novu ljubavnu romansu, nemoguće je a da se u nekom trenutku ne zapitamo koji su naši aduti. Da li je to umeće da se nosimo s poslovnim partnerima, obrazovanje kojim kolege ostavljamo iza sebe, neosvetoljubivost i tolerancija, odanost i privrženost voljenoj osobi, poverenje kojim se dičimo na oba polja ili podrška koju pružamo onima do kojih nam je stalo.

Svako od nas u nekom rukavu krije posebnog „keca“ kojeg ćemo iskoristiti onda kada osetimo da je došlo pravo vreme za izbacivanje najjačih aduta. Potrebno je napraviti mudru procenu i reagovati.

Čak i oni koji smatraju da nemaju nikakav adut, verovatno maštaju o njemu, ma o kakvom adutu da je reč, samo da ne bude kako ga baš uopšte nemaju. Čak i ta priča – da neko nema skrivene adute – već zvuči kao da je u pitanju najskriveniji adut koji je izrečen namerno tim tonom kako bi se zbunio protivnik. Aduti su ono što razbuđuje, što razmrdava našu kreativnost.

Zahvaljujući njima ponekad osećamo toliko potrebnu dozu sigurnosti da preduzimamo i najrizičnije akcije. Oni su deo naše tajne, oni nam pomažu da otklonimo strahove, jačaju našu intuiciju; oni su naše tajno oružje u borbi protiv nesigurnosti svih vrsta i oblika. Pomoću njih započinjemo nove priče ili privodimo kraju i okončavamo stare.

Zahvaljujući svojim adutima učimo i kada i kako treba da ih koristimo. Srećna je okolnost i to što njihovo trajanje nije vremenski ograničeno. Ako smo se jednom prevarili i iskoristili svoje najjače oružje u pogrešno vreme, ono neće nestati iz naše baze. Naprotiv, samo će nas podsetiti da ga mudrije koristimo, da ga doziramo u skladu sa situacijom koja zahteva našu reakciju kada se sledeći put bude javila potreba za potezanjem tajnih aduta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)