Šta znači šta

Izgovorene stvari ne moraju uvek da imaju svoje integralno značenje. U svakodnevnoj komunikaciji često se dešava da ono što je izgovoreno zapravo ima neki sasvim drugi potkontekst. Tako je i u komunikaciji između muškog i ženskog sveta. Šta znači ono što nam one kažu, a šta znači ono što mi kažemo njima? Odbijanja su razna.

Kada vam žena kaže da ste joj kao stariji brat, budite uvereni da misli da ste degenerik. Ako naglasi da postoji određena razlika u godinama između vas, ona zapravo u glavi postavlja pitanje zar vi niste klonirani specijalno za potrebe filma „Park iz doba jure“, a kada vam kaže da je ne privlačite na „taj“ način, ona zapravo misli da ste najružniji stvor kojeg su njene oči ikada videle. Čest izgovor je i: „Znaš, moj život je trenutno veoma komplikovan“, što znači da ona već ima dečka ili vibrator sa sve rezervnim baterijama. Ukoliko čujete da ona ne izlazi sa kolegama sa posla, budite ubeđeni da ona ne bi izašla sa vama ni da ste u istom Sunčevom sistemu, a kamoli u istoj zgradi. Ako tome još doda i to da je trenutno koncentrisana na svoju karijeru, imate sasvim dovoljno razloga da budete sasvim poraženi – čak je i njen ubitačno dosadni posao zabavniji od provođenja vremena sa vama.

Takođe, može vam se desiti da čujete frazu: „Nisi u pitanju ti nego ja.“ Naravno da ste u pitanju vi! Zar ste sumnjali u to? Ukoliko kaže da se zavetovala na celibat, onda joj se sigurno zgadi čitav muški rod čim vas samo jednom pogleda. Na kraju, najčešći izgovor glasi: „Hajde da ostanemo prijatelji“, što opet znači da ona želi da se i dalje viđate kako bi u tančine mogla da vam priča sve o drugim muškarcima s kojima je bila.

Kod muškaraca stvari stoje drugačije. Mi smo mnogo jasniji, razboritiji i razumniji.

Kada kažemo: „Ti si mi kao sestra“, to zapravo znači – ružna si. Ako kažemo: „Ne privlačiš me na taj način“, mislimo – ružna si. „Moj život je komplikovan“ – ružna si. „Ne izlazim sa koleginicama sa posla“ – ružna si. „Nisi u pitanju ti nego ja“ – mnogo si ružna. „Hajde da ostanemo prijatelji“ – zaista si jako, jako ružna. Posle neko sme da prebaci muškarcima kako smo komplikovani…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.