Stalna ulaganja u sebe

Nikada ne možemo biti previše obrazovani i nikada nije kasno da čovek uči.

Proporcionalno napretku u obrazovanju, napreduje i količina novih poslovnih ponuda. Ko nije završio, neka već jednom završi taj fakultet, možda i postdiplomske studije. „Čekićanje“ i lenjost teško da nas mogu odvesti bilo gde drugde osim tamo gde niko i ne želi da ode. Ako nam nije do fakulteta – i to je validna varijanta. Ipak, to ne znači da je zapuštanje mentalne higijene dozvoljeno. Postoje seminari, kursevi, tečajevi, kao i samostalno istraživanje. Teško je odreći se lenčarenja u korist učenja? Istina, teško je. Ali nije i nemoguće, a dobrobit može da bude višetruka.

Ulaganje u sebe je najsigurnija vrsta ulaganja. To je činjenica koja se ne da pobiti nijednim argumentom. Ulaganje u sebe čini da ostanemo savremeni. Ako gubimo dodir sa sadašnjošću, gubimo bitku s inovacijama na bilo kom relevantnom polju vezanom za naš posao. Šta je posledica toga? Neko bi mogao da vas zamoli da se udaljite s radnog mesta. Tehnološki napredak, svetske veste, poslednji poslovni, kulturni i modni trendovi, svaka ta tema može da bude jednako relevantna. Kad smo dobro informisani i možemo da razgovaramo o svetu koji nas okružuje, lakše se izdvajamo iz mase.

Ako smo u dosluhu sa samim sobom, veća je verovatnoća da ćemo davati sebe više nego što je očekivano. Uvek valja uraditi više od onoga što je od nas traženo. Preuzimanje inicijative nikada nikome nije škodilo. Inicijativa se uvek prepozna i nagrađuje. Oni među nama koji samoinicijativno pokreću stvari, oni su budući lideri. Istina, ponekad treba hrabrosti da se ustane i predloži nešto, ali oni koji imaju mogućnost da odlučuju umeće to i da cene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.