U trendu

Stilska strategija

Da li vam se dešava da se kada otvorite svoj orman osećate kao da ste na minskom polju mogućih stilskih grešaka? Pantalone koje ste zaboravili da odnesete na prepravku kod krojača, čarape koje se ne slažu ni sa jednim parom cipela koje imate i košulje koje nikada niste obukli? Opustite se! Sve modne greške koje se dešavaju muškarcima mogu da se poprave.

Ako ste jedan od onih koji želi da nosi farmerke i jaknu od teksasa istovremeno, sigurno ste ubeđeni u to da ste beznadežan slučaj pošto izgledate kao da ste ispali iz nekog muzičkog spota iz osamdesetih, a poznato je da je nostalgiju za tim vremenom dobro zadržati isključivo na mp3 plejeru. Ipak, taj svoj mali hir možete zadovoljiti različitim nijansama teksasa. To je jedini način da se ublaži ova, ruku na srce, zaista loša ideja. Ipak je tu u pitanju modno polje visokog rizika. Ukoliko pak pronađete dve dovoljno različite nijanse teksasa, pa ih onda dodatno razdvojite majicom u intenzivnoj boji, sve je moguće…

Staro pravilo da se uz odelo isključivo nose cipele danas više ne važi u tako strogoj razmeri. Važno je samo da odaberete pravi model patika. Onda umesto košulje odaberite neku belu majicu koju ćete nositi ispod sakoa – tako ćete postići stilsku ravnotežu između odela i patika, pa neće izgledati kao da ste trčali do posla. Nošenje belih čarapa odavno važi za stilski zločin. Ipak, ukoliko je bela boja inače deo vaših odevnih kombinacija, bele čarape nisu nedopustive, naročito ako ih nosite uz belo odelo. Onda je svaka druga boja jednostavno pogrešna. Važno je samo da se ne opredelite za bele sportske čarape od debelog pamuka.

Staro pravilo da svi detalji moraju da budu u istom tonu može da bude prekršeno uz malo kreativnosti. Nije dobro uvek izgledati kao da ste se previše trudili da ne pogrešite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.