Sugestivnost – strategija

Ako želite da svog protivnika ubedite u svoj stav, morate ga gledati u oči kako biste pročitali njegove najbolje i najlošije osobine. Ukoliko pažljivo posmatrate izraz lica svog sagovornika, sigurno je da postoje detalji koji će vam otkriti šta se dešava u njegovoj glavi. Treba da ga ubedite u svoju mudrost i ne smete da dozvolite da vaše mane izađu na površinu.

Nije jednostavno biti umetnik u međuljudskim odnosima i diplomatiji. Postoji izreka da pravi diplomata uvek zna kada je rođendan neke dame, ali nikada ne zna koliko ona tačno ima godina, i ona je tačna, jer se u diplomatskoj komunikaciji prepoznaje majstor.

Moć leži u sugestivnosti: pridobiti neprijatelja ubedivši ga u ispravnost svojih stavova. Pobedu ćete odneti ako pronađete pravi način da savladate njegovu sujetu. To je jedna od najvažnijih lekcija koju treba savladati. Često smo svedoci velikog rivaliteta, koji najčešće dolazi odatle što nismo zadovoljni onim što smo, onim što imamo i što predstavljamo u ovom svetu. Mnogi od nas možda bi želeli da žive drugim životom. Umesto očajavanja, bilo bi bolje da sagledamo svoje unutrašnje ja, da ga prihvatimo, ali i menjamo tako da postanemo bolje osobe.

Uzaludno je graditi životnu koncepciju na onome što neko ima ili nema. Bez mnogo prenesenog značenja: ako već želite da upoznate svoju prošlost, sagledajte sebe u sadašnjosti, jer ste vi rezultat onoga što ste ranije bili, a što se tiče budućnosti… Ako želite da upoznate svoju budućnost, ponovo sagledajte sebe u sadašnjosti, jer kao što izreka kaže „vi ste kovač onoga što ćete biti“. Nemoguće je da je antički filozof Protagora pogrešio kada je rekao da je čovek merilo svih stvari: i svoje prošlosti i svoje budućnosti. Da bi one postojale u vama, potrebno je da se ne prepuštate inertnosti i rutini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.