U trendu

Svaki treći muškarac uradio je ovu stvar iza leđa svoje partnerke

Nećete verovati šta istraživanja pokazuju.

Čak i u najstabilnijim odnosima gde postoji međusobno poštovanje, partner može da žudi za malo više nezavisnosti.

To može značiti da u nekom trenutku može uraditi neke stvari iza leđa svoje partnerke. I ovde ne govorimo samo o neverstvu. Prema nedavnim istraživanjima, postoji jedna stvar koji je svaki treći muškarac uradio, a da to nije otkrio svojoj partnerki.

Pošto je pandemija primorala ljude da duže ostanu kod kuće u poslednje dve godine, mnogi su se okrenuli projektima poboljšanja doma kako bi stvorili bolje okruženje za posao, fitnes, kućno obrazovanje ili jednostavno opuštanje u udobnosti. HomeAdvisor, koji radi na renoviranju, otkrio je da parovi nisu uvek složni u pogledu renoviranja svog prostora.

Konkretno, pitali su 975 vlasnika kuća i njihovih klijenata koji su radili manje popravke. Rezultati su pokazali da je 30% ispitanika donelo odluku o uređenju kuće ili nekom poslu u njoj, a da nije obavestilo svoju drugu polovinu. Anketa je takođe pokazala da je među njima najviše muškaraca. U stvari, 33% muškaraca je priznalo da su uradili nešto na svoju ruku, bez razgovora sa partnerkom, za razliku od 25% žena.

Promene u prostoru i njihov uticaj na odnos
Ako želite da znate koliko vaša veza može da izdrži stres i pritisak, pokušajte sa renoviranjem ili preseljenjem. U navedenom istraživanju, 7 od 10 parova smatralo je da je to veoma efikasan test, dok je svaki peti opisao proces kao „veoma stresan“.

Prema mišljenju bračnih savetnika, psihologa, advokata, ali i arhitekata, proces renoviranja može da napravi dodatni pritisak na par, jer menja njihovu svakodnevnu rutinu. Osim toga, ako je veza već problematična, to će naglasiti ove probleme. „Odnosi koji su bili narušeni pre renoviranja teško će podneti bilo kakve promene i pritisak koji sledi zbog istih“, rekao je Brus A. Klemens, advokat za razvode iz Los Anđelesa.

Socijalni radnik i psiholog specijalizovan za međuljudske odnose, tvrdi u istom izveštaju da je uobičajeno da tenzije nastaju tokom renoviranja ili da stvari postanu gore, a ne bolje sa promenom. „U stvari, ovo je veoma ozbiljan razlog zašto se veze često prekidaju“, kaže on.

Šta možete učiniti da biste izbegli intenzivan stres?

Bračni psiholozi i savetnici predlažu pet stvari:

Komunikacija: Razgovarajte jedni sa drugima i izrazite svoje misli i potrebe.

Iskrenost: Kada razgovarate, izbegavajte da lažete. Recite šta mislite na miran i lep način, ali ne krijte šta osećate.

Podelite zadatke i odgovornosti prema mogućnostima svakog od vas.

Razgovarajte o finansijama: Nemojte čekati da novac dođe sa neba ili da ćete sa malo novca imati najbolji rezultat. Organizujte svoj budžet tako da oboje budete srećni.

Ostanite povezani: Čućete mnogo tokom renoviranja ili traženja novog doma. Sećate se o čemu ste razgovarali sa partnerom i ostanite verni onome što ste zajedno odlučili. Na kraju krajeva, vi znate bolje od bilo koga šta vam je zaista potrebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)