U trendu

Svingovanje

Dok se većina sveta zgražava pri samoj pomisli na bilo koju drugu varijantu intimnog odnosa osim sa sopstvenim partnerom, nemali broj ljudi svoje erotske strasti može da ugasi jedino u gomili. Ta grupacija je popularnija pod nazivom svingeri.

Oni su bračni ili vanbračni parovi koji uživaju u međusobnoj razmeni seksualnih zadovoljstava. Stižu do svog vrhunca trampeći svoje žene, muževe, devojke, momke… Svinger na engleskom jeziku znači raskalašnik ili raspusnik. U slengu je to osoba koja se odaje uživanjima u promiskuitetnom seksu. Nema sumnje da je veoma tanka granica između pojave o kojoj ovde govorimo i grupnih zabava koje se još od Rimljana popularnije nazivaju orgijama a u kojima ponekad učestvuju desetine ljudi. Ipak, „pravi“ svingeri se drže nekih svojih pravila koja kod „grupnjaka“ ne važe, jer se tamo ne zna ko pije, a ko plaća.

Pre svega, u nekom, nazovimo ga izvornom, smislu svingerski seks predstavlja druženje najviše četvoro ljudi, to jest dva para (supružnici, momak i devojka, ljubavnici, kombinovano). Najčešće su to heteroseksualni parovi, mada među njima ima i biseksualaca, a reč je uglavnom o ženskim učesnicama – razmenjujući nežnosti među sobom, one podižu temperaturu kod svojih partnera. Svingerski pokret doživeo je potpunu afirmaciju u Americi, ali je s vremenom osvojio i Evropu i druge delove sveta. U zapadnoevropskim zemljama danas postoje sasvim legalizovani klubovi u kojima se okupljaju parovi željni avanture. Međutim, ta pojava je doživela procvat tek sa razvojem svetske elektronske mreže.

Svingerima je oduvek bila neophodna kakva-takva diskrecija, a Internet to može da pruži. Treba se samo oglasiti na nekom od specijalizovanih sajtova i zainteresovani istomišljenici će vam se uskoro javiti mejlom. Ukoliko imate ambicije da otkrijete tu stranu svoje ličnosti, ili vas vaša partnerka tera na to, znate šta treba da uradite. Seksualna revolucija dogodila se odavno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.