Teški trenuci

Nemojte dozvoliti da loše raspoloženje vaše partnerke pokvari vaš odnos. Umesto da se bavite paušalnim procenama i pogrešnim tumačenjima, pokušajte da joj pomognete u teškim momentima koji se pre ili kasnije događaju svakome.

Bez obzira na to da li je u pitanju poslovni neuspeh ili bolest bližnjih, imajte na umu da su joj tada potrebni vaši ljubav i pažnja. Pokažite joj svoju zabrinutost. Svi se mi na različite načine nosimo s problemima; neki se potpuno zatvore, dok su drugi željni pažnje. Pokušajte da inicirate razgovor pitanjem šta možete da učinite za nju. Čak i ako nema potrebe ni za čim posebnim, prijaće joj vaša pažnja i briga.

Trudite se da joj skrenete pažnju s problema. Pored toga što je potrebno da joj pomognete u rešavanju problema, bitno je i da joj s vremena na vreme skrenete pažnju s njega. Predložite odlazak na bilo koju vrstu rekreacije, na neku izložbu, ili druženje s prijateljima koje dugo niste videli. Trudite se da budete nežni.

Loše emotivno stanje utiče na ženin libido. Nemojte joj predlagati seks kao rešenje koje smatrate preterano originalnim. Ukoliko ona usled deprimiranosti izrazi želju da bude sama, ne shvatajte to kao odbijanje i nemojte kriviti sebe. Neke osobe se nose s problemima tako što stvari najpre „raščiste“ u svojoj glavi. Zato joj dajte prostora stavljajući joj do znanja da, ukoliko to želi, uvek može da se osloni na vas. Malo tolerancije za tuđe „žute minute“ nije na odmet. Ukoliko budete umeli da budete strpljivi u dovoljnoj meri, sasvim je izvesno da će ona to, onda kada prebrodi krizu, umeti i te kako da ceni.

Ukoliko je ona zaista indisponirana, učinite nešto što nikada ranije niste voleli da radite čak ni zbog nje, na primer, budite ljubazniji prema njenim drugaricama. Možete da ih ne volite, ali nikad ne smete tražiti od svoje partnerke da se ni ona ne druži s njima. Tajna uspešnih veza leži u tome što su partneri sačuvali svoju slobodu, posebno kada je socijalni život u pitanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.