Timski rad (2)

Kada svako ima svoje ciljeve i zadatke, nemoguće je da ne bude primećen. Nažalost, ne postoji recept za formiranje dobrog tima. Jedna grupa individualaca prerasta u dobar tim prolazeći kroz više faza: od formiranja, borbe za pozicije i raspoređivanje uloga do opšteg spoljnog predstavljanja grupe kao tima. Sasvim je normalno čuti komentare poput: „Nismo se okupili da se volimo, već da radimo.“ Oni su potpuno tačni. Ipak, dokazano je da ako se volite, bolje i lakše radite. Da biste dobro radili u timu, morate da budete ubeđeni da svi napori koje ulažete imaju neki smisao, jer nekada, posle neke neprijatne primedbe, poželite da se zatvorite u svoju čauru i da ne obraćate pažnju ni na koga. Međutim, pomoć timskog rada nema svoju cenu kada su veliki i važni poslovi u pitanju.

Da biste se dobro uklopili u neki tim, važno je da budete timski igrač. Nemoguće je da sa svima budete najbolji prijatelj. Mnogo je važnije da izgradite dobre odnose s kolegama. S mnogima ćete biti samo dobar poznanik, a ne prijatelj. Ako imate malo slobodnog vremena, a vaše kolege ne znaju šta će od posla, to je odličan trenutak da se istaknete kao dobar kolega. Pomozite im i recite koliko slobodnog vremena imate (kako se ne bi ispostavilo da ne radite svoj posao). Najbolji način da nekoga ubedite da zaista želite da pomognete jeste preduzimanje konkretnih postupaka. Nekada to može biti i od onih poslova koji su „niže kvalifikovani“, kao što je nošenje pošte ili lepljenje nalepnica celo posle podne, ali ako je to od pomoći vašim kolegama u firmi u kojoj radite, to znači da doprinosite opštem cilju.

Kvalitetni timovi dobro komuniciraju. Razmirice i nezadovoljstva česta su posledica nepotpune informacije ili loše interpretacije. Nedostatak pravovremene informacije rađa tračeve i nesigurnost kod ljudi. Zato je bitno da kolege budu dobro informisane, a timski rad je idealna prilika za pružanje tačnih informacija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.