Timski rad (3)

Kada nastanu problemi, često se oslanjamo na izgovor kako nemamo dobru komunikaciju. Da ne bi dolazilo do toga, govorite o svemu jasno i glasno pred svima i ne zaboravite da obavljate sve svoje funkcije ukoliko radite u većem kolektivu. Ispunjenje datog obećanja je jedna od najbitnijih stvari u timskom radu. Ljudi osećaju potrebu da mogu da računaju jedni na druge. Nemojte nikada obećavati nešto što ne možete da ispunite. Ako ste rekli da će izveštaj biti gotov do sledećeg petka, reč treba da bude zakon za vas, a izvinjenja tipa „nisam imao kada“ prosto ne znače ništa u poslovnom svetu!

Dobre međuljudske odnose čini mnogo faktora: da ste uviđajni prema kolegama i da sve njihove osobenosti prihvatate kao normalne, čak i ako se radi o nekim ekstremnim karakteristikama. Ne treba da tumačite njihove reakcije kada su u pitanju sitnice. Ako vam se čini da je odgovor na vaše pitanje imao neodgovarajuću intonaciju, pređite preko toga. Ukoliko se ponašate iskreno i diskretno, to vam takođe može biti od pomoći pri ulasku u već uhodan tim saradnika. Ne budite narcisoidni i previše kritični prema drugima. Nezavisno od toga kako idu poslovi, dobro ili loše, izbegavajte uobičajenu praksu da kritikujete druge zbog nastalih grešaka, a sebe da veličate zbog postignutih uspeha. Priznanje da ste nešto postigli zahvaljujući drugima veoma je važno za opstanak jednog dobrog tima.

Jedan od prvih principa u rešavanju konflikata unutar tima jeste identifikacija pravog problema. Ako on leži u totalnoj nesuglasici karaktera i netrpeljivosti među ljudima, onda je rešenje da se firma oprosti od nekih svojih saradnika. U slučaju da ste zaista krivi što je došlo do nekog ozbiljnijeg konflikta, držite se hrabro, izvinite se i pokušajte da izgladite problem. Najvažnije je da s kolegama budete otvoreni u svakom trenutku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.