U trendu

Tišinom na emocije

Ništa ne može uzdrmati vezu kao loša komunikacija između partnera. Česte svađe, sakrivanje osećanja, bežanje od problema, sve su to razlozi koji vas mogu udaljiti od voljene osobe, ponekad toliko da se javlja želja za raskidanjem veze. Kroz tu fazu prolaze mnogi parovi. Ipak, sve to ne znači da se više ne vole i da je strast nestala. Zbog toga ne treba dići ruke, nego valja pronaći način da se problem adekvatno reši. Za početak, recite partnerki šta vam sve smeta kod nje.

Pri tom se trudite da birate reči i da je ne povredite. Ukoliko vidite da ona neke svoje mane jednostavno ne može da ispravi, pokušajte da ih prihvatite. Tako ćete za početak izbeći nepotrebne sukobe. Ukoliko nešto planirate ili pokušavate da se dogovorite o nečem važnom, uvek pokušajte da pronađete kompromis. Ako je vaša partnerka dala neku ideju koja vama ne zvuči baš sjajno, recite joj to. Iznesite svoje mišljenje, ali poštujte i ono što je ona rekla. Nemojte bežati od rasprava, samo se čuvajte svađa. Rasprave su ponekad jedini način da se reši određeni problem. Bolje je odmah sve reći nego puštati da se bes gomila.
Dijalog nemojte započinjati tako što ćete prebacivati jedno drugom, ne budite ironični, ne napadajte i ne ucenjujte. Pokušajte da problem rešite suštinski. Ako uvidite da je vaša draga svađalački raspoložena, bolje je da ostavite razgovor za kasnije, kada prođe bes.
Za svaki razgovor, pa i raspravu, birajte i mesto i vreme. Potrudite se da svoje probleme sačuvate za sebe, izbegavajte rasprave pred prijateljima i rodbinom, čak i pred roditeljima. Ako ste vi ili vaša partnerka zauzeti nekim drugim poslom, sigurno nećete imati ni volje, ni dovoljno vremena da počnete i završite razgovor kako treba. Zato prethodno završite sa svim obavezama, pa tek onda pređite na rešavanje zajedničkih problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар