Tri minuta za uživanje

Razgovori o seksu i seksualnosti imaju dugu tradiciju, pa stoga uvek umeju da pobude veliko interesovanje. Svi su radi da pročitaju ili da saznaju šta se dešava u spavaćim sobama drugih, ali su svi isto tako manje voljni da iskreno pričaju o svom seksualnom životu. Da je tako, ali i da mit o latinskom ljubavniku polako, ali sigurno bledi pokazala je i potpuna relativizacija Kazanove. Jesu li njegovi današnji naslednici veliki ljubavnici?

Ukoliko se ljubav vodi samo jednom mesečno – ne. Šta ako se čitav ritual vođenja ljubavi ponavlja dva-tri puta nedeljno? Opet ne. Kazanova je to radio daleko češće, a gotovo je sigurno da bi on iz svoje perspektive seksualni život savremenog muškarca smatrao jedva zadovoljavajućim.
U našu odbranu mogli bi da stanu sledeći podaci: stres koji nosi urbana sredina (na poslu i svuda oko nas) ne može da se meri s Kazanovinim peripetijama, a ni žene više nisu onako lakoverne kao što su nekada bile. Zapravo, s emancipacijom žena u savremenom dobu Kazanova bi se silno namučio ako bi morao da zavede neku savremenu damu.
Najveći seksualni neprijatelj muškaraca je prevremena ejakulacija, tu i tamo mučimo se i s povremenom ili hroničnom impotencijom, a o problemima s prostatom nećemo ovom prilikom. Pored svega toga, i ostale psihičke nevolje razlog su neuspeha u krevetu mnogih muškaraca. To dalje vuče stvar u propast – kako da budete latinski ljubavnik Kazanovinog tipa ako vam osnovna aparatura nije u funkcionalnom stanju? Logično je što vam nije do seksa; logično je ako se prepuštate sanjarenju, ali ne o jednoj ili dve partnerke već o tome kako ste nekada mogli da se izborite s njih dve očas posla – za razliku od danas.
Ako je latinski ljubavnik izgubio svoj šarm i ako vam je seksualni život loš, nema druge nego da ga popravite. Kako? Za početak raskrinkajte sve zablude o seksu, a onda se koncentrišite na jačanje svog libida. To je jedini način da uspešno oporavite svoj seksualni život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.