U trendu

Ukrasi s merom

Naši slavni muški preci rado su se ukrašavali i nosili na sebi zlata onoliko koliko im je društveni status dozvoljavao. Od tog vremena je proteklo mnogo, a današnji muškarci mogu da izgledaju dobro samo s pažljivo odabranim nakitom. Pri tom treba paziti da se ne pređu granice dobrog ukusa. Klasičan izbor je nakit od zlata, srebra ili platine. Međutim, zlato, iako je najčešći izbor, može da predstavlja prilično klizav teren.
Ne samo da se zlato ne slaže s mnogim bojama već i malo veći komadi nakita od ovog plemenitog metala mogu da izazovu neprijatne konotacije. Ako želite nešto drugačije, odlučite se za nakit od titanijuma, koji je vrlo prijatan za nošenje i izuzetno lagan. Jednostavna ogrlica srednje debljine može da zadovolji sve vaše apetite za ukrašavanjem. Predebela vam može dati nešto od gangsterskog izgleda, a suviše tanka ličiće na žensku ogrlicu. Ruku na srce, malobrojne su situacije u kojima moda dopušta da se ogrlica vidi, na primer, ispod diskretno otkopčane košulje. Što se tiče prstenja, ono odavno nije simbol koji se povezuje isključivo s činom venčanja. Reč je o vrlo popularnom komadu muškog nakita, s tim što prilikom izbora modela treba imati u vidu da je veliki prsten obično i veliki problem. Pored toga što izgleda neproporcionalno u odnosu na prst i ruku, može da bude i nepraktičan za nošenje.
Narukvice su nešto manje popularne, a izbor je velik, jer mogu biti od najrazličitijih materijala. I minđuša je odavno izborila svoje modno mesto u muškom uhu, ali i na nekim drugim delovima tela. Nema sumnje da svaka vrsta pirsinga daje notu buntovničkog izgleda, ali valja razmisliti pre nego što se odlučite za to. Modni detalji ne mogu biti suvišni ukoliko su jednostavni, izabrani s ukusom, a stilski i koloristički ukopljeni s ostatkom onoga što nosite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.