Umetnost pakovanja (1)

Bez obzira na to da li putujete na planinu ili na more, u inostranstvo ili na neku domaću lokaciju, na duže ili na kraće vreme, na put ne možete krenuti a da se prethodno niste spakovali. A pakovanje stvari ume da bude prava muka ukoliko ne uspete da savladate tu umetnost. Dakle, kada stres zbog izbora destinacije i društva prođe, ostaje vam da se latite svog kofera ili putne torbe.
Ako se ježite od same pomisli na to da vas čekaju torbe i koferi u koje treba natrpati brdo stvari koje će vam zatrebati tokom odmora, logično je što vas hvata panika kako se dan polaska približava. Onda je tu još i strepnja da ćete nešto zaboraviti, da nećete stići sve da kupite i, naravno, da vam sve potrebno neće stati u kofer. Prva stvar koju treba da uradite jeste da ne budete nervozni. Nekoliko dana pred polazak uzmite papir i olovku i napravite spisak stvari koje treba da kupite i svega onoga što nameravate da ponesete.
Garderobu koju želite da nosite izvadite iz ormana i dobro pregledajte da li je sva dugmad na broju, da li su rajsferšlusi ispravni, ima li fleka. Ukoliko postoji neki od tih problema, moraćete dodatno da uposlite svoju dragu. Pored peglanja moraće da se prihvati još nekih stvari pre nego što se garderoba složi u kofer. Dok se ona bavi pranjem, peglanjem i grupisanjem odeće po nameni (za plažu, za dan, za veče), vi vodite računa o dužini boravka, a stvari birajte tako da možete da ih kombinujete.
Pakovanju stvari za put treba posvetiti dovoljno pažnje, jer ukoliko na kraju morate da sednete na kofer da biste ga zatvorili, znači da vam ova veština ne polazi od ruke. Umesto da uporno pokušavate da zatvorite kofer, možda je bolje da nešto od stvari zaboravite, pa ako vam baš budu neophodne, uvek ih možete kupiti na odredištu. Ne dozvolite da vam sitnice pokvare odmor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.