Umetnost pakovanja (2)

Umetnost pakovanja ogleda se u tome da što više stvari stavite u što manji prostor, a da se one ne izgužvaju i ne oštete. Zbog toga i treba voditi računa o tome šta pakujete u koji kofer. Ako imate kofer s tvrdim dnom, na njega stavite najteže stvari, a da biste uštedeli na prostoru, u obuću nagurajte čarape. Ukoliko se pakujete u mekanu torbu, opet na dno stavite teške stvari, a onda preko njih dalje ređajte garderobu.
Da biste uštedeli ne samo na prostoru već i na težini, birajte manja pakovanja sredstava za higijenu. Ukoliko idete u hotel, ne morate da nosite peškire. Ne zaboravite ni flastere, sredstvo za dezinfekciju, lekove protiv bolova, antibiotike. Podsetite dragu da svoje kreme i losione, kao i sva druga tečna sredstva dobro zatvori i za svaki slučaj stavi u plastičnu kesu (čisto da ne bi bilo neprijatnih iznenađenja kada se budete raspakivali). Bez obzira na vrstu prevoznog sredstva kojim ćete putovati, sa sobom ponesite i manju torbu. U taj ručni prtljag stavite sve ono što mislite da će vam biti potrebno tokom puta. Imajte na umu da zbog mera bezbednosti u avion ne možete da unesete nikakvo tečno sredstvo, kao ni oštre predmete poput peroreza, makazica ili grickalica za nokte.
Kada uspete da zatvorite svoj kofer ili putnu torbu u jednom „cugu“, a da prethodno ne morate da sedite ili klečite na njima, znači da je vaš prtljag za putovanje spreman. Obratite još pažnju na to da pri putovanju avionom postoji limit u kilogramima koji smeju da se ponesu, kao i na to da u vašim kolima mora biti dovoljno mesta za prtljag koji ste odlučili da ponesete na odmor. Ukoliko je količina prtljaga prevelika, jedina olakšavajuća okolnost može biti činjenica da kolima putuje samo vas dvoje, što znači da svaki višak možete ubaciti na zadnje sedište.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.