U trendu

Uredno održavanje

U poslednjih godinu dana stiče se utisak da su se muški modni trendovi promenili. Metroseksualcima je po svoj prilici odzvonilo. Gladak, uredan i obrijan izgled, čini se, više nije primaran. Međutim, ta vrsta opuštanja kojoj se možemo prepustiti nipošto ne znači da u slobodno vreme možemo da se pretvorimo u vukodlake. Važnost dobre frizure ne sme da se stavi u drugi plan kada je u pitanju ostavljanje dobrog prvog utiska. Tu nema dileme. Sve to važi i za bradu. Izgled čini čoveka u svetu u kome živimo; možda nekada nije bilo tako, ali savremeni trendovi su definitivno odneli pobedu nad starom krilaticom.
Bilo da je reč o kosi, zulufima ili bradi, važno je paziti na crte lica. Što je lice duguljastije, dlake na bradi treba da budu kraće. Oblik lica generalno i jeste nešto što bi trebalo da nam bude dobar pokazatelj. Zbog toga, na primer, dugački zulufi, oni koji dosežu do kraja ušne školjke, daleko bolje pristaju muškarcima koji imaju ovalno lice. Kada je brijanje u pitanju, važno je to da tu možemo da budemo sami svoji majstori. Možemo da se obrijemo samo strogo ispod linije vilice, možemo se odlučiti za neki opušteniji izgled i napraviti nijanse u dužini (naravno, najkraće pri dnu, tamo gde počinje vrat, a onda sve duže i duže kako se ide nagore). Održavanje brade i brijanje, iako nisu uvek omiljeni poslovi (ponekad ni za njih nema vremena, ali mora se), ipak spadaju u ono što možemo svrstati u lakšu kategoriju sređivanja.
Sa šišanjem stvari ne idu tako lako. Potrebno je imati poverenja u ukus i veštinu koji će makazama ukrotiti šumu na našim glavama. A ono što možemo da učinimo sami kako bismo ostavili utisak da smo se upravo vratili sa šišanja jeste to da redovno brijačem sređujemo zadnji deo vrata. Ako je do urednosti, onda je to minimum koji sebi možemo da priuštimo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.