Uspeh u ljubavi

U eri priča o metroseksualizmu kao novom modelu muške pojavnosti ne čudi činjenica da muškarci ženskastog izgleda imaju više uspeha u ljubavi i atraktivniji su suprotnom polu od onih dlakavih, mišićavih, pravih mačo muškaraca. Dakle, kakav tip muškarca žene danas žele? Odgovor bi mogao da bude iznenađujući, ali rekosmo, zahvaljujući metroseksualcima, i nije toliko šokantan.

Muškarci grubljih crta lica i snažnije građe mnogo su privlačniji atraktivnim, zanosno lepim ženama, dok su nežniji tipovi muškaraca privlačniji svim ostalim ženama, dakle, većini. U čemu je tajna bebastih muškaraca? Možda u tome što njihova lica ostavljaju utisak nežnih, stabilnih i brižnih osoba. Ipak, sve izađe na videlo u trenutku kada se dođe do kreveta…

Ukoliko žene vole ono ženstvenije u muškarcima, onda bi trebalo da se naviknu i na to da će s vremena na vreme imati muku što sa svojim partnerom dele kremu protiv bora ili mleko za telo, a trebalo bi da se naviknu i na neke izgovore koji su dosad bili isključivo u domenu ženske filozofije. Verovali ili ne, i muškarci mogu da pate od glavobolje koja će učiniti da okrenu glavu od poziva na seksualni čin. Ta glavobolja javlja se bez ikakvog upozorenja; može se javiti i pre i posle orgazma, a ponekad se manifestuje i kao bol u vratu koji postaje snažniji kako jača seksualna želja. Dakle, priča o glavi koja boli ne mora da bude samo izvlačenje iz neprijatne situacije – postoji u tome i doza istine.

Za seks važi apsolutno isto pravilo. Ljubav je, kao i seks, univerzalna migrena. Pitanje je samo ko će u kom trenutku osetiti simptome glavobolje, to jest, iz kojih razloga će nekoga zaboleti glava pri pomisli na ljubavni čin. Ukoliko se to ljubavno spajanje dvaju bića smatra nečim najlepšim mogućim, ne treba li se onda pitati šta je razlog bežanja u glavobolje umesto u nečiji zagrljaj?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.