U trendu

Uspešne veze

Kad god sretnete srećan i zaljubljeni par, pitate se kako im to uspeva. Ukoliko želite da vaša veza postane bolja, pre svega treba da promenite način na koji joj pristupate. Preispitajte šta dobijate od osobe s kojom ste u vezi i koliko to i na koji način utiče na vas. Da li je taj uticaj pozitivan ili negativan? Ljubav i briga, frustracija ili distanca? A šta vi pružate zauzvrat? Prvo što treba da učinite jeste da skupite petlju i postavite pitanje. Ako vi promenite svoje postupke, i odnos u vezi će se automatski promeniti – nabolje ili nagore, ostaje da se vidi.
Ne treba ponavljati koliko se muškarci i žene razlikuju u svemu, pa i u pristupu problemima koji se rešavaju unutar veze. Ako nekog od partnera nervira činjenica da druga strana ne misli i oseća na isti način, možda je osnovna greška u tome što postoji uložen trud da se promena učini. Umesto da insistiramo na promenama, ponekad je dobro prisetiti se šta nam se najviše dopada kod osobe s kojom smo u vezi, a razlike, koje će uvek postojati između polova, valja ostaviti po strani. To je nešto s čime se ne treba previše boriti pošto se samo crpi energija, a promene na kojima se insistira su retke ili ih češće čak uopšte i nema. Zbog toga nije retka situacija da sve ono što mislimo o našoj vezi na kraju ne bude uopšte tačno. Slika koju imamo o našoj vezi predstavlja posledicu navike, razmišljanja i osećanja. Zbog toga je dobro katkad zaboraviti sve ono što mislite o osobi s kojom ste u vezi i krenuti iz početka. Možda ćete tom prilikom upoznati sasvim novu osobu u koju ćete se ponovo zaljubiti. Ništa nije nemoguće…
Ukoliko je potrebno, odreknite se barem nakratko svega onoga što očekujete od osobe s kojom ste u vezi. Budite otvoreni i prema voljenoj osobi i prema vezi u kojoj ste. To će automatski zahtevati veliki pomak ako je priča o partneru negativna, ali oboje morate biti spremni za velike promene u svom ponašanju. Pitanje je samo ko će od vas dvoje biti hrabriji da preuzme na sebe odgovornost prvog koraka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.