Uspešno nastupajte

Uspešan poslovni nastup je početna tačka s koje se može krenuti dalje, putem razvijanja postojećih sposobnosti i korekcije manjkavosti. Na svakom poslovnom sastanku suštinski je najbitnije da uz dobro napisan CV, što znači pridržavanje regulisanog redosleda kojim navodite svoje obrazovanje i radno iskustvo, pokažete onima koji prosuđuju vaše sposobnosti da ste spremni da budete koristan deo celine i da istovremeno ostanete samo svoji.
Važno je i da u svakoj prilici budete sigurni da u onome što je u domenu vašeg posla postupate ispravno. Izabrali ste baš posao kojim želite da se bavite. U redu, to je odlično, onda ga obavljajte najsavesnije moguće. Ako ste zaista spremni da mu se maksimalno posvetite, jer vas on ispunjava, onda nema nijednog razloga da ne očekujete dalji napredak. Konkurencija, koja uvek i svuda postoji, ne treba da vas plaši i ne treba da vam predstavlja pretnju već samo izazov. To je stav svakog profesionalca. Ukoliko tek počinjete, dobro je ako ste spremni da krenete i od niže pozicije, a da se potom svim korektnim i dozvoljenim sredstvima borite za dalje unapređenje. Pri tom se trudite da poštujete svoje kolege i verujte u snagu tima. Bitno je da imate dovoljno hrabrosti da iznesete svoje ideje, bez obzira na ustaljena i vladajuća mišljenja.
Još jedna dobra poslovna osobina je ako ste svesni svojih nedostataka i ako ste potpuno spremni da ih korigujete. Nemojte posezati za izgovorima niti postavljati nerealne zahteve, i nemojte šefa doživljavati kao neprijatelja već budite sposobni da mu u svakom trenutku predstavite učinke svoga rada. To će značiti da volite izazove, a to je utisak koji u modernom poslovnom svetu uvek treba da ostavljate. Što se tiče procene vašeg rada, prihvatite svaku konstruktivnu i dobronamernu kritiku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.