U trendu

Ustali ste na levu nogu

Od jutra vam sve ide naopako. A kada vam dan loše počne, nemate volje da radite. Šta da preduzmete kako biste "složili kockice" i brzo povratili elan?
Najvažnije je da reagujete u trenutku i da usmerite misli na nešto pozitivno. Važno je da se iz sve snage potrudite da svet oko sebe učinite lepšim. Dakle, potrebno vam je nešto za dobro jutro. Ugodite sebi od samog početka dana. Zato ustanite na vreme, bez produžavanja sna za nekoliko minuta. Ako vam je lakše, odmah upalite radio – i to je ponekad dobra akcija buđenja.
Zatim se posvetite doručku. Izbegavajte doručak s nogu. Poenta je da svakog jutra izdvojite dovoljno vremena da spremite jelo koje volite, sednete i uživate u obroku koji ste sami sebi pripremili. Onda se posvetite malo i jutarnjoj gimnastici. Ona vam je i te kako potrebna, jer se posle svake fizičke aktivnosti osećate rasterećenije. To je odličan način da oterate sve negativne misli i ublažite jutarnju nervozu.
Odličan recept za dobro raspoloženje može da bude i samo jedan telefonski poziv prijatelju. Pozovite osobu koja je veliki šaljivdžija – ona je sigurno u svako doba dana raspoložena za razne pošalice. Ako uspe dobro da vas nasmeje, brzo ćete zaboraviti na sve što vas od jutra nervira.
Radite sve ono što volite. Gledajte TV program, pročitajte novine, prošetajte se gradom, kupite sebi neki poklon… Na sve načine se potrudite da probudite osećaj zadovoljstva i da povratite samopouzdanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.