Uzmite stvar u svoje ruke

Loša je taktika ukoliko odmah s vrata navalite na nju, počnete da je skidate i odvlačite je u krevet. Takva taktika je pogrešna pošto će izgledati kao da ne želite da se potrudite oko nje. Istina je da najveći broj muškaraca ne pridaje veliki značaj predigri budući da veruju da je najvažnije da žena doživi orgazam. Naravno, to nije tačno; uostalom, kao ni žensko insistiranje na neprestanom maženju. Ukoliko predigra postane neka vrsta obaveze, ona postiže suprotan efekat i seks pretvara u dosadu. Važno je biti opušten i prepustiti se spontanom uživanju.

Jednom paru treba najmanje godinu dana da se savršeno složi u krevetu. Retko sve bude u savršenom skladu već iz prvog puta. Ukoliko ste već dugo zajedno i ako se dobro poznajete, onda nema potrebe za žurbom.

Na prevremenu ejakulaciju mogu uticati stres, umor i lekovi poput onih za smirenje ili za regulisanje krvnog pritiska. Pored toga, kada se ovaj problem pojavi, parovi nesvesno sve ređe vode ljubav i bivaju uvučeni u začarani krug: što se seks ređe upražnjava, brže se postiže vrhunac. Ukoliko problem potraje, treba se obratiti lekaru.

Ako vaša partnerka ima neke čudne želje, nemojte ih odmah odbacivati. Svi će se složiti sa tim da s predlozima koji mogu da obogate vaš seksualni život treba i valja eksperimentisati – malo živosti nikome ne može da škodi.

Nemojte se plašiti da uzmete stvar u svoje ruke. Ukoliko ne možete da otkrijete šta vam predstavalja posebno zadovoljstvo, otkrivajte to međusobno, postepeno i polako. Mazite se onako kako oboma prija, razgovarajte o onome što biste voleli da vam se događa u krevetu. Važno je samo to da se nikada ne upoređujete sa bivšim ljubavnicima – takva poređenja trajno povređuju i muški i ženski ponos. S druge strane, škakljiva pitanja uvek mogu da dobiju svoje odgovore unutar vašeg intimnog sveta, gde ste vi i ona gospodari svog prostora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.