Važno saopštenje

Opet ste se zaljubili – po ko zna koji put. Naravno, sada mislite da je to kraj lutanja, da je ona prava. Pre nego što se vaša romansa završi gaženjem ludog kamena pred matičarem, desiće se još neke stvari koje će vašu novu vezu ojačati i učvrstiti, ili će je dovesti u pitanje.

Jedna od njih može da bude i ona najteža: kako da svoju novu devojku predstavite roditeljima? U zavisnosti od toga koliko često ste to radili ranije, možda neće izostati komentari tipa: „Zar opet?“ ili: „Je l“ ovo još jedna od onih?“ i slično. Vašim roditeljima je stalo do vas i do onih sa kojima provodite vreme; posebno ako je u pitanju vaš intimni život. Zato treba imati na umu da često menjanje devojaka neminovno uzrokuje pomenute komentare.

Mnogi mladi ljudi provedu dosta vremena zabavljajući se sa osobama koje su im drage pre nego što odluče da sve to podignu na jedan ozbiljniji nivo – upoznavanje sa roditeljima. Neki od njih smatraju da je to podjednako teško, jer kad se jednom pređe linija, onda svaki prekid veze može da ostavi duboke posledice. Tako se za taj famozni momenat pravi čitav mali scenario kako bi se to dogodilo nekako slučajno.

Šetnja parkom udvoje u momentu kada se roditelji tuda vraćaju sa posla ili iz prodavnice je idealna. Par je zatečen i iznenađen pošto je uhvaćen na delu, a kad faktor iznenađenja odradi svoje, izgovaranje rečenice: „Ovo je moja devojka“ liči na dečju igru. Spontanost može da bude veoma važna za ovakav događaj. Bilo kakva zategnutost i iščekivanje šta bi sad trebalo da se uradi ili da se kaže može samo da iskomplikuje situaciju.

Neki od nas vole da dele sva svoja osećanja sa roditeljima; tako su navikli i to je ono što žele. Oni drugi, povučeniji, svoju intimu čuvaju samo za sebe. Samim tim, oni o ovom „problemu“ ne moraju da brinu. To prepuštaju svojim roditeljima kad im za doručkom kažu: „Mama, tata, ja se ženim!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.