Veliki lenjivac

Dok većina ljudi lenjost doživljava kao manu, ima i onih koji umeće uživanja u lenčarenju smatraju pravom vrlinom. Možda su i u pravu. Ako malo bolje sagledate svoju lenjost, možda dođete do zaključka da ste lenji samo zato što ne umete bolje da se organizujete, ali i da ste lenji jer volite da sanjarite, ili da ste lenji jednostavno zato što ste po prirodi takvi da volite da uživate u neradu i da se izležavate. Bilo kako bilo, važno je da svoju lenjost iskazujete šarmantno.
Ponekad pomislite da ste stvarno u pravu – ma ne pada vam na pamet da se mučite oko teških, zamornih i prljavih poslova kad lepo možete da zatražite „pomoć prijatelja“. Važno je da uvek znate da ugodite sebi, čime pokazujete koliko umete da uživate u sopstvenom lenstvovanju. Ako ste rano naučili da pametno koristite svoj šarm i da „lepa reč i gvozdena vrata otvara“ – dobro je. Ko će da odoli tako finoj i slatkorečivoj osobi i da joj ne pritekne u pomoć?! Neka se drugi prosto utrkuju da vas odmene u „teškom poslu“, vi ih nemojte sprečavati. Zauzvrat, hvalite ih, gostite ih ručkovima ili im zahvaljujte poklonima. I svi će biti zadovoljni.
Lepo je iskreno verovati da je bolje ništa ne raditi nego loše raditi! Cenite ljude koji paze na svaki detalj kada nešto rade, a užasno vas nerviraju oni koji samo gledaju da što brže odrade posao i zbrišu. To nije pošteno, i svaki iskreni lenjivac će prezirati one koji se samo „prave da rade“. Nije loše biti perfekcionista, a da bi nešto bilo savršeno urađeno, potrebno je vreme. Zbog težnje za savršenom lenjošću, možda ćete uvek biti u zaostatku za drugima, možda će vam oni čak i oteti neki važan posao, ali se vi kao pravi lenjivac, naravno, nećete preterano brinuti zbog toga. Kada radite ono što volite, makar to bilo i lenstvovanje, nemojte štedeti ni energiju, ni vreme, ni kreativnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.