U trendu

Vešta organizacija

Ako ste se već prihvatili obaveze da napravite žurku u svom stanu, onda je jedina validna opcija da se zaista pokažete kao odličan domaćin koji će, bez obzira na broj pozvanih gostiju, napraviti žurku za pamćenje. Povod za proslavu može da bude bilo koji, ne mora da bude u pitanju rođendan, godišnjica, slava, proslava nove godine… U krajnjem slučaju, povod nije ni bitan, ali je važno da se pred svojim gostima vi pokažete kao osoba koja vodi računa o tome da svima njima bude prijatno u vašem stanu. Šta vam je potrebno pre svega? Malo strpljenja i volje da se posvetite organizaciji, što će sve zajedno dovesti do toga da se predstavite kao domaćin kojem će zavideti.
Za početak, nemojte brinuti o tome da li će zbog vaše žurke da polude komšije. Obavestite ih na vreme da će se dogoditi proslava u vašem stanu; u krajnjem slučaju, pozovite ih da se i oni pridruže. Ono o čemu treba posebno voditi računa jesu piće i hrana. Koliko toga kupiti? Žurka na kojoj u jeku zabave nestaje pića prava je noćna mora svakog domaćina koji drži do sebe. Nije lako proceniti koliko je hrane i pića potrebno, ali postoje neki proračuni koji mogu biti od pomoći. Ukoliko se služi vino, planirajte jednu flašu na svaka dva gosta. Ako ipak želite da imate širi izbor pića, onda je pravilo da za svaku osobu planirate jedno piće na sat vremena, pa onda konačnu količinu uvećate za 25 odsto kako biste bili sigurni da niko neće ostati žedan.
U vreme krize treba razmišljati i o budžetu. U tom smislu, sasvim je opravdano da razmišljate o tome kako da prođete što jeftinije a da se niko od vaših gostiju ne oseća uskraćenim. Recimo, ako planirate pivo, znajte da će gosti piti mnogo više ukoliko služite izrazito slanu hranu. S druge strane, pažnju valja posvetiti i sokovima i drugim bezalkoholnim pićima, tako da gosti koji vode računa o zdravlju ne budu primorani da piju alkohol.
Što se tiče hrane, pravila nema, ali je važno da vaša ponuda izgleda što bogatije. A kada je reč o muzici, svakako sami znate šta je ono što će vašim gostima u najboljoj meri podgrejati dobro raspoloženje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.