U trendu

Vežbati i samo vežbati (1)

Postoje određene stvari koje mogu učiniti da u nekom trenutku svog života ostvarimo sve ono što imamo na umu. Recept je jednostavan i glasi – budite stoprocentno korisni. To mora da bude vaša deviza da bi uspeh bio osiguran. Sve što čini svakodnevicu savremenog muškarca, od onih najvažnijih stvari do opasnih sitnica, spada u red onoga čemu se treba maksimalno posvetiti. Cilj je uvek isti: unaprediti kvalitet života. I kada ne znamo dovoljno, i kada se kolebamo, i kada nam je potreban savet ili samo zabava, i kada su u pitanju fitnes, ishrana, seks, karijera, zdravlje, moda… Kaže se da su savremeni muškarci previše zahtevni i u odnosu na sebe i u odnosu na druge. Takvi i treba da budu.
Zbog toga se valja posvetiti sebi. Sedam zapovesti za rast mišićne mase su nešto što treba da zna svaki savremeni muškarac: ne trenirajte dugo, već kratko i intenzivno; držite pravilnu formu pokreta i ne preterujte s težinama; držite se ustaljenih vežbi, osetite mišić; bez odmora nema mase; osam sati sna je minimum koji morate zadovoljiti; jedite dosta, ali probranu, kvalitetnu hranu; uz savet stručnjaka koristite određene dodatke ishrani; snaga volje je presudna. Imajte na umu da svaki pokret koji se ponavlja (grickanje olovki, čačkanje nosa, tresenje nogom) jeste neka vrsta nesvesnog pokušaja vašeg tela da se opusti. Ima toliko lepših načina. Alarm je upaljen. Krenite. Pošto vam je snaga neophodna za svaki budući korak u teretani ili na sportskom terenu (ili u životu), radite na njenom povećanju.
Ustalite vreme kada odlazite u teretanu, pošto je to veoma važno zbog navike koju organizam stiče kada usvaja nova pravila funkcionisanja. Nasumično odlaženje na trening, svaki dan u drugo vreme, otežava i organizaciju ishrane i odmora, a sve to neophodno je uskladiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.