Virtuelne ljubavi

Kada romantične duše izaberu da ih internet vodi do prave ljubavi, u svojoj mašti već vide hepiend. U virtuelnom svetu vrebaju, međutim, mnoge zamke…

Jedan od najčešćih razloga za to što neko traži partnera pomoću kompjutera jeste prekovremeni rad. Ako već provodite mnogo vremena uz računar na poslu, vodite računa da izbegnete ovu opasnu zamku. Ukoliko ne budete obazrivi, moglo bi vam se dogoditi da se sasvim otuđite od prijatelja i porodice.

Nesigurnim osobama „četovanje“ svakako odgovara. Tako je lakše napraviti prvi korak. Opuštene su i ne osećaju strah od neuspeha. Na ovaj način je moguće steći samopouzdanje koje im nedostaje, ali treba imati na umu da se na taj način ne rešava problem upoznavanja, jer susret sa virtuelnim partnerom „oči u oči“ pre ili kasnije mora da se dogodi.

Jedan od razloga za zaljubljivanje preko interneta predstavlja i zajedničko interesovanje za određene oblasti života, slična razmišljanja i stavovi. Nikada se, međutim, ne zna da li sagovornik u tom trenutku povlađuje zbog toga što želi da vam se svidi; a ne vidimo ni gestikulaciju, umesto pokreta i pogleda, titraju rečenice i slova koja se smenjuju nejednakom brzinom.

O virtuelnom sagovorniku uvek znamo samo onoliko koliko nam on otkrije. Da li je onda ljubav preko interneta moguća ili je u pitanju varka? Ima onih koji smatraju da je to potpuno moguće, a kao potvrdu svojih stavova navode čak i brakove koji su sklopljeni posle upoznavanja na internetu. Drugi, naravno, veruju da je u pitanju samo iluzija i da su emocije usmerene ka „plodu mašte“, a ne ka stvarnoj osobi… Dok „četujete“, možete da budete bilo ko i bilo šta.

Anonimnost nam daje hrabrost. No pre nego što se sasvim zanesete, treba imati u vidu da se sagovornici s druge strane ponekad neće nimalo libiti da bezočno slažu ukoliko nemaju ozbiljne namere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.