Vruća terapija

Vođenje ljubavi je kao injekcija samopoštovanja. Dok je seksualna aktivnost u toku, osećamo se bolje, više se sviđamo samima sebi, raste nam ego, postajemo sigurniji… Seksualna aktivnost je prirodni lek za smirenje. Za borbu protiv tenzije i stresa preporučuje se velika doza znojenja pod čaršavima. To je mnogo bolje od prejedanja visokokaloričnom hranom koja će se loše odraziti na liniju. Pored toga, vođenje ljubavi ne služi samo da umanji anksioznost u trenutku, već ima i dugoročno dejstvo: parovi koji provode više vremena u krevetu mnogo bolje reaguju na stresne situacije kojima smo danas svi izloženi u velikoj meri.
Još jedna prednost seksa jeste i mogućnost da se tim putem pozabavimo svojom linijom. Od seksa se mršavi. On nam pomaže u proizvodnji testosterona, hormona koji igra ključnu ulogu u razvoju i rastu mišića. Takođe, čini i da gubimo na težini. Stara je priča da jedan prosečan seksualni odnos sagoreva oko 200 kalorija (malo li je?); otprilike isto toliko izgubili bismo napolju, trčeći po parku, što je takođe preporučljivo, ali je daleko manje zabavno. Dakle, ako se preskoči termin u teretani, valjalo bi ga nadoknaditi u spavaćoj sobi, uz svačiju omiljenu gimnastiku. Još jedan detalj nije nebitan. Da bi se seksom održavalo zdravo stanje organizma, nije nam uvek potrebna partnerka. U ovom slučaju računa se i masturbacija.
Ako se osećamo loše, ne treba automatski da se bacimo na lekove. Bolje je posvetiti se vrućoj terapiji. Seks je prirodni analgetik, seks je kao kardiotrening, seks eliminiše bore, seks čini da živimo duže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.