U trendu

Za bolje raspoloženje

Vrlo je važno da u životu naučite kako da pobedite mrzovolju i loše raspoloženje. S osmehom na licu svaki problem će izgledati manji i podnošljiviji, pa ćete lakše i da se izborite s njim. Čuvajte svoju energiju, jer je manjak energije ono što uglavnom ume da pokvari raspoloženje.

Nivo energije opada tri puta dnevno: ujutru, rano posle podne i pre odlaska na spavanje. Jedan od najefikasnijih načina za podizanje energije i raspoloženja su manji i redovni obroci. Naravno, za podizanje energetskog nivoa dragoceno je i vežbanje. Posle fizičkog napora, osećamo se poletno, jer vežbanje podstiče lučenje hormona sreće. Opšte je poznato da su osobe koje ne vežbaju podložnije depresiji i stresu. Zanimljivo je da desetominutna šetnja vraća dobro raspoloženje i daje energiju u narednih šezdeset minuta. Ako želite da se danju lepo osećate i da izdržite sve napore, potrebno vam je da se noću naspavate; minimum osam časova. Ne možete da „prevarite“ organizam zamenjujući dan za noć, jer je noćni san mnogo zdraviji i čvršći od dnevnog. Imajte još na umu da se između televizora i knjige uvek pre opredelite za knjigu. Knjiga odmara, bez obzira na sadržaj, dok televizija vrši atak na nervni sistem, posebno ako su na programu agresivni filmovi i loše vesti.

Pogledajte oko sebe. Pomozite drugima. Ima toliko ljudi čiji su problemi daleko ozbiljniji od vaših. Pomozite drugima i bićete zadovoljniji sobom. Nastojte da se uvek nađete pri ruci komšijama, odvedite malog rođaka u bioskop ili u cirkus… Uopšte uzev, trudite se da stvari posmatrate iz drugog ugla. Ako život shvatimo kao teško breme, takav će i biti. Stalno i u svakom trenutku podsećajte sebe koliko ste srećni što ste zdravi, imate porodicu i prijatelje, dovoljno novca za solidan život, siguran posao, miran san…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.