Zabava na poslu

Da ne bude zabune: na poslu, naravno, treba da radite. Ipak, nema razloga da vam odlazak na posao ili pojedini trenuci odmora u kancelariji budu monotoni. Umesto da grickate nokte čekajući da se otvori semafor u zagušenoj ulici kojom ste pošli ka firmi ili da vodite besmislene razgovore s kolegama tokom pauze, pronađite način da obogatite svoj poslovni dan. Kao i uvek, od neprocenjive pomoći mogu da vam budu sitnice.
Umesto standardne ulične maršrute koju prevaljujete dolazeći na posao, probajte da se na posao uvek vozite drugim putem. Ljudi koji biraju različite puteve kako bi došli na posao i s posla otišli kući imaju mnogo manje šanse da zapadnu u depresiju. Dok se kreću utabanim stazama, nekima se može desiti da dožive napad panike usled konstantne nepromenjivosti eksterijera koji svakodnevno viđaju u prolazu.
Navedite u sebi 20 potpuno novih ideja koje mogu da promene vaš posao. Nije potrebno da svaka od tih 20 ideja bude genijalna ili da briljantno obezbeđuje nova poslovna otkrića – dovoljno je da jedna njih bude prava. Naučite da radite sami sa sobom i videćete kako će vam samopouzdanje porasti.
Ako ništa drugo, neka vam cilj bude da budete na godišnjoj grupnoj fotografiji firme. Zvuči patetično i pomalo idealistično, ali ukoliko sebi na poslovnom planu zacrtate i tako trivijalan cilj, trudite se da ga dostignete i često razmišljajte o konkretnom zadatku. Svi će biti srećniji, a naročito vi. Naravno, imajte na umu da to što su vas šefovi pozvali da im se pridružite na fotografiji ne znači ništo epohalno, niti nužno vodi ka napredovanju ili povećanju plate, ali sigurno ne može ni da naškodi vašem poslovnom imidžu.
A sledećeg dana ponesite na posao tenisku lopticu – ne da biste popravili svoj dvoručni bekhend, već da biste „popravili“ svoj mozak. Dok čitate poslovnu prepisku ili ugovore, stežite lopticu desnom rukom. Tako ćete poboljšati cirkulaciju u hemisferi koja je zadužena za govor, razumevanje i učenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.