Zajedno u šoping (1)

Pre ili kasnije, vaša devojka tražiće od vas da joj pravite društvo u jednoj od njenih neumornih ženskih potraga za savršenom tašnom, bluzom ili parom cipela. Sve je to lepo, ali nikada nemojte smetnuti sa uma da odlazak u kupovinu veoma podseća na odlazak zubaru: to je veoma bolno iskustvo koje se nikako ne može izbeći. Šta treba učiniti da taj dan prođe bez većih komplikacija i negativnih posledica?

Žene inače retko odlaze same u kupovinu. One to najčešće čine u pratnji najbolje prijateljice ili grupno. Za jednog savremenog muškarca obe kombinacije zvuče jezivo. Ipak… Pre nego što jednom zaista pođete sa njom, svojski se potrudite da sa vama ne krene nijedna njena prijateljica niti rođaka, jer će njihovo prisustvo ceo doživljaj učiniti mnogo dužim i bolnijim.

Zahtevajte da napravi listu pre nego što pođete u grad. Ne mora to da učini pred vama, ali neka je ima u glavi ako ne na papiru. Budući da su žene veoma nepredvidljiva bića, skrenite joj pažnju na to da mora znati šta joj je tom prilikom neophodnije i u kojim prodavnicama to može da nabavi. Ona će se zasigurno tome opirati, ali ako budete dovoljno uporni, na kraju će ipak pristati, raznežena vašom spremnošću da joj pomognete. Dobro, to ste sad skinuli sa vrata.

Sledeće što vam je potrebno jeste strpljenje – naoružajte se njime do zuba. Svaki odlazak u kupovinu sa devojkom ili suprugom odvija se u tri faze: dugotrajno razgledanje izloga, mukotrpan izbor odeće i na kraju najgori od svih delova – iscrpljujuće isprobavanje. Zato mobilišite sve strpljenje koje posedujete ili, još bolje, nađite sebi neku zabavu dok je ona u kabini. U ovakvim situacijama mobilni telefon je najbolji prijatelj. Znate već maksimu: „Ko ima mobilni, nije sam.“ Zabavljajte se slanjem SMS-a i što više puta ponavljajte: „Da, draga.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.