Zavodnici samo u mašti

Kada je reč o seksu, sve je jače verovanje da su muškarci jači u teoriji nego u praktičnom delu ovog važnog segmenta života. Razlog tome možda leži u činjenici da ima muškaraca koji veći deo dana provedu sanjajući o seksu pošto ubrzani ritam svakodnevice previše umara za neko stvarno delovanje. Onda nije čudo što na pitanje kako bi proveli narednih sat vremena kada dođu kući s posla – većina savremenih muškaraca bira san, a ne seks!

Danas se smatra da je posao najvažniji deo života svakog muškarca. Novac diktira tempo, potraživanja nisu mala, a ako svemu tome dodate i izdržavanje porodice, školovanje dece i plaćanje godišnjih odmora, mesta za seks gotovo da i nema. Čest je i umor zbog kog se lišavamo društvenog života.

Međutim, kada je muška mašta u pitanju, stvari stoje sasvim drugačije. Većina muškaraca širom sveta nije prenapeta kada na poslu treba maštati o nečemu što nema veze s radom. Ko o čemu – muškarci o seksu, čak i u najneprikladnije vreme. Zapravo, za maštanje o seksu ne postoji više ili manje prikladno vreme. Maštu ne može da omete radno vreme koje imaju muškarci niti strah od gubitka posla. Međutim, rad iscrpljuje i logično je što se muškarci posle dugog radnog dana ne osećaju seksi i kao zavodnici.

Teško je reći da li ovi podaci važe i za nas. Moguće je da bi ovde sve bilo drugačije. Srpski muški svet (savremen i onaj koji voli da se tako doživljava) po maštanju a i činjenju kotira se kao neko ko je stalno spreman da vodi ljubav. Da li je to samo još jedna od maski kojima se prikrivaju krevetski neuspesi? Moguće je da je i ovde seks postao sasvim sporedna stvar. U eri neoliberalnog kapitalizma seks postaje stvar ugovora između dve strane, a ugovora, sklopljenih i raskinutih, svakodnevno ima na radnom mestu u monotonoj kancelariji.

Zato mašta radi svoj posao. Budni ili ne, savremeni ili nesavremeni – muškarci uvek sanjaju o lepoj ženi!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.