U trendu

Zbogom, napetosti

Bilo da je u pitanju krizna ili sasvim uspešna godina, u nekom trenutku svako od nas duboko udahne pomisli da je jedna teška godina ostala iza njega/nje. Stepenovanje težine razlikuje se od osobe do osobe, a izvori napetosti mogu da budu različiti; čekaju nas kod kuće, na ulici, na poslu, u porodičnim, ljubavničkim, bračnim ili prijateljskim vezama. Da li će neko vreme doneti neke bolje okolnosti? Uvek ostaje da se tome nadamo. Drugačije i ne biva ako mislimo da guramo dalje podignute glave. Vreme je uvek najbolji pokazatelj. Nama ostaje da stisnemo zube i da damo svoj maksimum. Naravno, to je uvek mnogo lakše reći nego učiniti.
Međutim, ako uspemo da lociramo najveće izazivače nervoze i napetosti, a to nije previše teško u savremenom društvu, onda lakše možemo i da napadnemo problem koji nas muči. To mogu da budu finansije (najčešće nedostatak novca), može da bude porodica, posao… Zapravo kud god da se okrenemo, čeka nas po jedna nervoza. Valja ih savladati na što bezbolniji način. Kako dobar noćni san ili sat vremena u teretani nisu u svakom trenutku mogući, moramo da se poslužimo instant rešenjima koja nam mogu omogućiti da hladne glave isplovimo iz najiritantnijih situacija. Jeste, ružno je psovati. Ali, dobra psovka u pravom trenutku može da umanji stres i da bude okidač za neku duhovitu situaciju koja će opustiti prisutne.
Pauza za čaj je još jedna dobra ideja, a ako tein ne odradi posao, uvek se možemo osloniti na čuveno žensko rešenje, poznatije pod imenom čokolada. Zavalite se u fotelju, zaboravite sve što su vam govorili o pravilnom sedenju i prepustite se reklaksacionom dejstvu koje čokolada ima na organizam. Male alternativne veštine za ubijanje nervoze nikome ne mogu da naškode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.