U trendu

Zdrav kao dren

Da bi savremen muškarac zaista bio savremen, potrebno je da vodi računa o sebi i svom zdravlju. Vođenje računa o svom zdravlju podrazumeva više od redovnog vežbanja i lične higijene. Briga o zdravlju podrazumeva način ishrane, izlaganje stresu, uspeh na poslu, upražnjavanje seksa u vezi ili van nje. Za početak, nekoliko reči o ishrani. Nećemo puno. Prestanite da jedete svoje povrće kao prilog. Umesto teškog i masnog mesa, posvetite malo više pažnje morskoj hrani. Najteži deo u vezi s takvom ishranom jeste nabavka i priprema morske hrane. Hej, niste vi ribolovac! Olakšajte sebi posao konzervama tunjevine. Možete kupovati one koje su spakovane u sopstvenom soku pa sve do onih u maslinovom ulju. Rešen problem.
Naravno, vežbanje ne sme da se zanemari na listi prioriteta kada je u pitanju zdravlje. Dobro se oznojite na svojim treninzima. Trudite se da izbegnete gojaznost, vodite računa o nedeljnom proseku vežbi koje izvodite, prisetite se da nije loše imati trbušnjake. Ukoliko ih se sećate samo kroz maglu, ili ako ste ih videli samo na filmu i reklamama, eto idealnog razloga da započnete s vežbanjem. Život pored parka ili sportskog centra, na primer, i te kako može da motiviše za trening. Između ostalog, lakše je pronaći motiv kada vidite toliko aktivnog sveta oko sebe. Ukoliko ne živite u blizini parka ili sportskog centra, nabavite sebi psa. Vežbaćete po pet sati nedeljno kada vaš ljubimac bude poželeo da se dobro istrči.
Što se tiče posla i stresa na njemu, trudite se da svoj radni dan ispunite pauzama i socijalnom interakcijom. Ako treba, napustite kancelariju nekoliko puta u toku dana. Umesto da ispijate kancelarijsku kafu, izađite u šetnju s koleginicom. Ako spadate u kategoriju pušača, vreme je da se obračunate sa svojom zavisnošću. Odredite datum do koga ćete prestati s tim porokom i obezbedite sebi potrebnu podršku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.