U trendu

Žene su rušitelji samopouzdanja

Uvek treba početi od značenja reči: samopouzdan je neko ko se uzda u samog sebe. Da bi se to ostvarilo, potreban je unutrašnji dogovor sa samim sobom, pri čemu jedan deo vas treba da ubedi ostale delove da treba verovati u radnje koje će zatim uslediti. Mehanizam samopouzdanja zasnovan je na pokušaju svesnog dela mozga da ubedi druge sisteme u svoje zamisli.

Da bi se izveo tako širok zahvat kao što je samopouzdanje, svesni mozak treba da bude utreniran i mora da bude u skladu sa drugim jakim silama, pre svega sa emocionalnim i nesvesnim, nagonskim silama mozga. Dakle, u muškoj glavi uvek će preovladati razum. Kako stvari stoje kod žena? Prevladavanje razuma kod žena nije moguće, jer ženu uglavnom pokreću emocije, naročito na početku akcije, što je neobično korisno za našu vrstu.

Priroda je ženi odredila da bude stvaralac i rušilac muškog samopouzdanja, a da bi to bilo moguće, ona ne može da ima samopouzdanje kao trajnu vrednost. Kada bi žena bila trajno samopouzdana, to bi je uvelo u šablonsko i predvidljivo ponašanje, a na taj način ona ne bi mogla da ubedi muškarca ni u šta. A ako ne može da ubeđuje muškarca, ženina funkcija je ozbiljno dovedena u pitanje. Svaka žena formalno teži ka samopouzdanju, ali čak i ako joj se učini da ga je dosegla, ona se opet ne oseća kao neko ko je pouzdan; u stvari, žena se nikada ne oseća kao neko ko je pouzdan. Pomislite kako vam to zvuči – žensko, a pouzdano.

Sve je na ovom svetu pouzdanije od žene, zato što je ženska nepouzdanost neophodna, jer je njeno obuzdavanje neprestani zadatak za muškarca, a to priroda i hoće. Muškarac lakše stiče samopouzdanje od žene, ali ga isto tako lako i gubi – upravo pod ženskim uticajem. U ženskoj prirodi je da ruši, a u muškarčevoj je da to ne dopusti. Zato se tom vrstom muškaraca žene najradije i najduže bave, jer nisu dovršile započeti posao. Tako žena ne želi da muškarac uvek bude samopouzdan, ali uvek hoće da bude pouzdan u odnosu prema njoj. Žene uvek traže muškarce u koje se mogu pouzdati, iako ih najviše izazivaju oni samopouzdani.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.