U trendu

Žene više vole „loše momke“?

Postoji razlog zašto loši momci više privlače žene, a to nije (samo) do njihovog slatkog spoljašnjeg izgleda.

Očigledno, ljudi sa „patološkom“ ličnošću su jednostavno privlačniji suprotnom polu. Nova studija, sprovedena od strane tima istraživača na klinici u Barseloni, analizirala je 1.000 muškaraca i žena sa širokim spektrom patoloških osobina ličnosti. Istraživači su takođe ispitivali učesnike o broju njihovih seksualnih partnera i koliko su uspešni u svojim karijerama.

Fernando Gutijerez, koji je vodio studiju,  kaže da je fenomen „lošeg momka“ popularan među ženama, između ostalog jer opsesivno-kompulzivni muškarci zarađuju mnogo više novca od drugih muškaraca. Daleko više iznenađuje podatak da su neurotične žene bile uspešnije u dugotrajnoj ljubavi, uprkos tome što su viđene kao nestabilne, zabrinute i nesigurne, prenose mediji.

Gutijerez veruje da žene vole devijantno ponašanje kod pripadnika suprotnog pola jednostavno zato što im je to fascinantno.

„Dok su patološki muškarci po pravilu sebični, nepromišljeni, buntovni i skloni incidentima, oni su takođe hrabri, drski, nezavisni i samostalni – i žive od danas do sutra,“ kaže on.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.