najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Žene znaju…

Da se ne lažemo, pripadnice lepšeg pola veoma dobro znaju koje muškarce i u kojim prilikama treba izbegavati. Neki momci ponekad znaju da oduševe na prvi pogled, ali kada ih one malo bolje upoznaju, obično shvate da im oni ne bi bili nikakvo olakšanje u životu, već samo opterećenje. I umesto da im popravljaju raspoloženje, oni im ga konstantno kvare. Opadanje samopouzdanja je zagarantovano. Logično je što će se svaka žena pre lišiti takvog muškarca nego svog samopouzdanja. Da ne biste bili u grupi onih koji se izbegavaju u širokom luku, pokušajte da u sebi ne prepoznate ono što žene nazivaju “skrivanjem iza maske”.

Ukoliko niste u stanju da kontrolišete sve što ona radi, nemojte upadati u histeriju. Ona će vaše takvo ponašanje videti kao upozoravajući faktor. Nemojte biti deprimirani ako ne možete da komentarišete njene privatne razgovore i nemojte misliti da ona bez vaše pomoći ne bi mogla da uspe u životu. Ne preispitujte sve njene odluke (ili bar ne pred njom) i nemojte stalno nuditi neki predlog ili savet za rešavanje nekog problema. Ukoliko ona ne posluša savet koji vam je sama tražila, trudite se da se ne ljutite zbog toga. Nema razloga da postanete anksiozni ukoliko ona još uvek izgleda privlačno. Budite ponosni na svoju tvrdoglavost, ali se lišite svoje nefleksibilnosti.

Naravno, stara je priča da se žene često zaljubljuju u ono dečačko u nama. Zbog čega? Zato što osećaju da su nam potrebne, zato što smo im zabavni i zato što donosimo uzbuđenje. Ipak, nemojte pokazati da ste pored svega toga alergični na odgovornost, kritiku i emotivno odrastanje. Nijedna veza ne može da napreduje bez napora i truda. Uspeh je nemoguć ako samo jedna strana daje, dok druga uporno prima. Naravno da nikome u vezi nije lako i naravno da nikome nije dovoljna samo ljubav.

3 komentara
  1. Ma pusti ime

    Ljubav se razvija kroz iskustva i uzajamno poverenje. Jednom prilikom jedna gospođa se žalila kako suprug nastoji da je kontroliše. Istina je bila obrnuta. On je samo žudio za malo pažnje i ljubavi koje ona nije imala, ali je zato bila ta koja je nastojala njega kontrolisati. Žena i muškarac, kada bi znali, ne bi se ni rađali, ne bi imali šta da uče. Žena u osnovi ima bolju intuitivnost, ali ne uvek, jer je imaju i muškarci. Danas neke žene umesto da razvijaju više ljubavi u sebi žele po svaku cenu razvijati muške principe u sebi, kojih i onako imaju, pa su zato inkarnirane u telu žene. Rekao bih da je članak pisala žena kojoj manjka otvorenost srca.

  2. Ma pusti ime

    Zaljubljujemo se u ono što nam nedostaje da bismo bili (osećali se) kompletni. Ljubav se razvija kroz iskustva i uzajamno poverenje. Kontrolisanje drugih nije dobro, ali razmena pogleda po određenim životnim detaljima je povoljna – stvar je druge strane da li će i koliko će usvojiti.

  3. Nataša Gajić

    Ljubav nikad ne dolazi; ona je tu ili je uopšte nema, ali prije toga je potrebno da dođe sama; a ljubav nikad ne putuje sama dok je ona već tu, na njenom mjestu. Baš kao zabilješka na nekada praznom papiru ili na bilo kojem drugom slobodnom mjestu (samo?) za nju.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike