Ženske tajne

Nije ništa strašno ako ne razumete žene. Muškarac ste. Često ni one same sebe ne razumeju. Volele bi ponekad da im čitamo misli, a onda im, ako se to dogodi u trenutku kada im to ne odgovara, smeta što je tako. Kada mi mislimo da žele da budu seksi, one žele da budu racionalne. Kada one žele da budu duboke, ispostavi se da su pomalo banalne. Kada ih optužujemo da su "teške", one nas umiruju da su samo pomalo sumnjičave… Međutim, postoje neke sitnice koje bi one jednostavno volele da mi znamo uvek i u svakoj prilici. Koliko su to zaista sitnice, naravno, stvar je individualne procene.
Recimo, njihovo: "Dobro sam", obično znači: "Nisam baš najbolje", baš kao što njihovo: "Preskočiću desert", obično znači: "Poješću tvoj". Tu nema mnogo zabune, naš jezik je jednostavno drugačiji od njihovog, i ma koliko ga učili, nikada ga nećemo u potpunosti savladati. Ne pomaže ni to što one samo i jedino žele da ih mi slušamo, i to ne zato što je sve ono što govore od suštinske važnosti, već zbog toga što ćemo im, slušajući ih, dati do znanja da ih poštujemo, što je ono što je suštinski važno za sve žene. Slična komunikacijska nekomunikacija postoji i kada se dođe na teren fizičkog izgleda. Kada dobro izgledaju, treba im to reći, a kada to nije slučaj, valja nam ćutati. Jedna nepažljiva zamerka briše se tek nakon dvadeset izrečenih komplimenata.
Što se tiče PMS-a, to se zna: psihički i mentalni stres, bolje da im se sklonimo s puta, ujedaju. One samo žele da ih mi pustimo da plaču, da se ponašaju iracionalno i da jedu slatko. To nije ništa lično, to su hormonske stvari. A kad je reč o seksu… One nam nikada (nikada, nikada i nikada) neće reći s koliko njih su bile pre nas (o tome bolje i ne razmišljati), ali im to neće smetati da nam kažu kako smo najbolji s kojima su ikada bile, pošto su svi drugi (ti koje nam neće nabrojati nikada, nikada i nikada) jednostavno izbledeli u njihovom sećanju čim je planula ljubav između nas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.