U trendu

Ženski doživljaj

Žene imaju nekoliko urođenih sklonosti koje teško mogu da se izbegnu. Jedna od sklonosti koju favorizuju povezana je sa širokom i često maglovitom željom da „nešto dožive“. Ako im skrenete pažnju na to da je njihova sklonost da dožive ovo ili ono često pogrešno postavljena i da gotovo sve neprijatnosti i opasnosti potiču baš od toga, devet od deset žena spremno je da po svaku cenu brani i ostvari tu težnju za doživljavanjem! To je standardni ženski odbrambeni mehanizam. Uvek su spremne da dožive „nešto lepo“. Malo im je što vide i čuju – hoće i da dožive.

Retko kad je priroda bila uspešnija nego pri usađivanju tako široke, nejasne i neizvesne odlike kojom je postignut pun pogodak. Vrlo korisna posledica tendencije da se doživi nešto lepo jeste ta što je žena neprestano na raspolaganju. „Doživeti nešto lepo“ je veoma smešno sa stanovišta ostalih vrsta – one to nikada ne doživljavaju, a još manje tragaju za tim. Ipak, postojanje ove ženske slabosti dobro je za muškarca koji zna o čemu se radi. Dobar primer za doživljavanje nečeg posebnog, posredno povezan sa ženskom seksualnošću, jesu žene policajke, kojima je ta vrsta posla izazov. U američkim filmovima, kada one ubacuju šaržer u pištolj, čine to kao da stavljaju karmin u futrolu. To angažovanje u muškim poslovima proizašlo je iz nategnutog stava da zapravo nema muških poslova koje žene ne bi mogle da obavljaju.

Žena misli da treba da doživi da bi saznala. Potpuno je tačno da realni doživljaj donosi pravu sliku sveta. Ipak, žene zaboravljaju da već imaju ugrađene mehanizme za doživljavanje sveta, jer da nije tako, ne bi imale svesnu želju da bilo šta doživljavaju. Zato ih često čujete da kažu: „To nikada nisam doživela!“ Želja za „doživljavanjem“ dobija na snazi ako se pokaže da je njena prijateljica doživela „istinsku ljubav“, a ona, eto, nije. Treba ipak priznati da se svaka situacija u kojoj se nešto previše želelo završila nezadovoljstvom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.