U trendu

Životna estetika

Pored toga što vodite računa o sebi, i vaš životni prostor treba da zadovoljava sve kriterijume zdravog života, ali i kriterijume estetike. Odmerite prostor koji vam je dat na raspolaganje i spremite se za dodatno učvršćivanje mišića. Sav prostor koji vam služi za skladištenje novina, opreme za teretanu i drugih (ne)potrebnih stvari možete funkcionalno proširiti pomoću visećih polica. Eto dobrog početka za dobijanje dodatnog prostora.
Iskoristite svaki zrak prirodne svetlosti koji dopire do vaših soba. Postavite ogledala tako da se zraci reflektuju po delovima stana koji su u mraku, a umesto pregradnih zidova koristite staklene pregrade s teksturiranim staklom. Na taj način biće osvetljene i prostorije bez prozora. Prirodna svetlost je veoma važna za zdravlje i za krvnu sliku i sve ostalo što vam može biti od značaja za zdrav život. Kupite ili naručite da vam sašiju presvlake za fotelje i krevete koje ćete lako skidati i češće prati. Time ćete bolje kontrolisati higijenu i eliminisati grinje, vlasi kose i ostalo; pored toga, potpuno ćete promeniti izgled nameštaja. Ako imate drvene ili metalne naslone i nogare, osvežite ih bojama. Uložićete malo sredstava i rada, a dobićete mnogo.
Imajte na umu da jastučnice, presvlake, prekrivači i posteljina, kao i sve ostalo što dolazi u kontakt s vašim licem i telom treba da bude od prirodnih materijala koji će prijati vašoj koži. U današnjim prodavnicama je sve češće zastupljen i nameštaj od različitih prirodnih materijala. Lagan je, dugotrajan i otporan na klimatske promene, za razliku od drveta, koje reaguje na vlagu i na kojem se javljaju pukotine. Na kraju, ako svoj prostor obogatite s nekoliko živih zelenih biljaka, nećete automatski postati baštovan niti pripadnik mladih gorana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar