Da možete na kupanje u Sutomore, evo koliko biste platili dve ležaljke i suncobran

Plaža „Centar“ u Sutomoru, na kojoj se godinama vijori plava zastavica, počela je sa radom ovog vikenda.
Naravno, otvaranje prate tuševi sa toplom vodom i nove veće kabine na samoj plaži, ali i ostali potrebni mobilijar, piše Dan.

Zakupac plaže Pajo Ćeklić kaže da su dobili jedan set mera i jasne smernice od Instituta za javno zdravlje, koje se tiču poštovanja fizičke distance i veće higijene, te da se ugovor sa Morskim dobrom mora poštovati, i da nema mesta za improvizacije.

„Ima prvih kupača. Gosti su iz Podgorice, koji godinama dolaze i otvaraju sezonu u Sutomoru. Poštovaćemo distancu između kupača, čak smo predvideli tri metra iako je po propisima dovoljno dva, i tako smo i raspodelili ležaljke i suncobrane“, kaže Ćeklić za Dan.

„Zakup dve ležaljke i suncobrana je šest evra, i tako će biti do prvog juna, kako je bilo i prošle godine“, dodaje. Te cene, doduše, ne odnose se na turiste iz Srbije, kojima do daljnjeg neće biti omogućen ulazak u Crnu Goru, prema odluci koju je juče donela Vlada te države.

„Bez obzira na dešavanja oko pandemije i drugačijeg reda na plaži, očekujem da dođu naši stalni gosti, a nakon otvaranja granica očekujemo i goste iz regiona“, kaže Ćeklić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.