U trendu

Neverovatno: Ova građevina gradi se duže od egipatskih piramida

Na našoj planeti postoji jedna građevina koja je počela da se gradi daleke 1882. godine i još nije završena. Dakle, gradi se duže i od drevnih egipatskih piramida.

Reč je o čuvenoj Sagrada Familija katedrali u Barseloni, inače najčešće recenziranoj turističkoj atrakciji na svetu prema sajtu Trip Advisor.

Sagrada familija godišnje privlači 3 miliona posetilaca iz celog sveta i nema nikakve dileme da je iz tog ugla gledano, najvrednija lokacija za turizam u celoj Španiji.

https://twitter.com/BakersDolphinUK/status/860819078528851969

Ova građevina bila je zadatak za arhitektu Fransiska del Viljara koji je posle nekih nesuglasica odustao od nje da bi je prihvatio nadaleko poznati Antonio Gaudi, piše sajt punkfuker.hr.

Gaudi je postao toliko opsednut Sagradom familijom da ju je smatrao svetom misijom i na njoj je radio do smrti 1926. godine.

Baš zato, vlasti Barselone poručuju da će kraj građenja katedrale biti 2026. godine, dakle na stogodišnjicu Gaudijeve smrti.

Tokom svog života, Gaudi je završio grobnicu i krilnu fasadu, koje su proglašene Svetskom kulturnom baštinom, prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar