U trendu

O čemu treba da vodite računa kada putujete preko agencije?

Putovanje preko agencije nekima olakšava stvar, međutim potrebno je sve dobro proveriti kako ne biste bili oštećena strana. Potrebno je povesti računa o nekoliko stvari.

Pre putovanja bi bilo poželjno da proverite turističku agenciju koju ste izabrali. Proveru možete izvršiti preko njihovog sajta, da li su i koliko aktivni, njihov finansijski izveštaj, koliko dugo obavljaju poslove, a iznad svega preporuke i komentare putnika koji su već putovali preko pomenute agencije.

Trebalo bi izbegavati turističke agencije koje su u blokadi, jer one ne mogu da izvršavaju finansijske obaveze prema poslovnim partnerima u realizaciji programa putovanja.

Proučite opšte uslove putovanja, program putovanja i obaveštenje o garanciji putovanja koje je obezbedila turistička agencija – u ovom slučaju organizator izabranog putovanja. Ako imate posebne zahteve sa čim se agencija slaže, one moraju biti sadržane u ugovoru koji ste sačinili sa agencijom.

Bitno je da pre nego što krenete na put, od agencije dobijete podatke o mestu gde putujete, kao i tamošnjem predstavniku agencije, za svaki slučaj. Istovremeno, od agencije možete dobiti opšte uslove putovanja, kao i program putovanja u pisanom obliku.

Mnogi ljudi pre puta nabavljaju polisu zdravstvenog osiguranja jer im je skuplje da iste nabavljaju u stranoj zemlji. Polisu vam može obezbediti i agencija preko koje putujete.

Ukoliko želite, možete da zamenite smeštaj koji ste već ugovorili, naravno ako se hotel slaže sa tim, smeštajem u objekat više ili niže kategorije, s tim da je agencija dužna da vam vrati razliku u ceni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.