U trendu

Poskupljuje omiljena hrana srpskih turista u Grčkoj

Novoformirani sindikat proizvođača suvlakija iz Atine objavio je bi cena suvlakija, tradicionalnog jela „za poneti“ koje vole i turisti i lokalci u Grčkoj, mogla da ode na tri evra zbog povećanja cene svinjskog mesa u svetu.

ANA prenosi da su nakon ove izjave reagovali predstavnici lanaca brze hrane i prodavci suvlakija u pokušaju da umire situaciju. Mnogi od prodavaca sa kojima je razgovarala grčka agencija kazali su da očekuju da će apsorbovati dodatne troškove i da će cene pita girosa i girosa ostati nepromenjene, dok su drugi bili obazriviji u izjavama i nisu isključili da se na teret potrošača prebaci povećanje od 0,1 evra (10 evrocenti).

ANA navodi da je cena svinjetine skočila zbog povećane prodaje tog mesa iz Evrope u Kinu, nakon što su pomori zbog bolesti desetkovali farme svinja u toj zemlji.

(Tanjug)

1 komentar
  1. REBEKA

    Vecinu nasih turista,ne pogadja poskupljenje hrane u grckoj.Nasi pametni turisti,sve sa sobom nose,pa i hranu za dset dana,koliko traje to cuveno „letovanje“.Dakle,nosi se po pet kutija sardine,cerek suve slanine,deset obarenih (tvrdo) jaja,svako po tri paketa hleba za tost,kilogram suvih (al bas dobro suvih) kobaja,pet kesica za spravljanje supe,i…to bi bilo uglavnom sve.E pa sta nama Grcka moze,sta nam moze sta nam sme,ni jedan Srbin…bez hrane ne gre.!

Napišite komentar